Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Γιατί ο 57χρονος γιος ενός από τους 5 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, δεν μπορεί να ξοδέψει όσα θέλει

Ο γιος του Ουόρεν Μπάφετ, του γνωστού δισεκατομμυριούχου επενδυτή που συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ονομάζεται Χάουαρντ και είναι...
τύπος που αρέσκεται στον κίνδυνο. Γι' αυτό και λατρεύει να κυνηγάει γατόπαρδους στη νότια Αφρική, συνεχίζοντας την παράδοση του εξίσου ριψοκίνδυνου πατέρα του, σε άλλους όμως τομείς.

Επιπλέον αναμένεται να διαδεχτεί τον πατέρα του στη διαχείριση μιας μυθικής περιουσίας. Όχι ακόμη όμως. Διότι ο 82χρονος πλέον Ουόρεν, μπορεί να πάσχει από καρκίνο, αλλά δεν σχεδιάζει ακόμη να παραιτηθεί.

Στα 57 του, ο γιος Μπάφετ τζούνιορ έχει περιορίσει το χρόνο που περνάει στη νότιο Αφρική, καθώς η γυναίκα του, μετά από χρόνια ολόκληρα ταξιδιών, του ξεκαθάρισε ότι δεν αντέχει να συνεχίσει να ζει κατά τον ίδιο τρόπο.

Παρά τη γονιδιακή ταυτότητά τους, ο πατέρας και ο γιος Μπάφετ έχουν αρκετές και μάλιστα μεγάλες διαφορές: ο Ουόρεν, λόγου χάρη, είναι υποστηρικτής του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ο Χάουαρντ είναι Ρεπουμπλικάνος, θιασώτης της χαμηλής φορολόγησης.

Επιπλέον, εκεί που ο γιος ρέπει προς την πολυτέλεια, ο πατέρας ζει ακόμη στην Ομάχα, στο σπίτι όπου μεγάλωσε τα παιδιά του, ζει εξαιρετικά λιτά, ενώ η μόνη πολυτέλεια που επιτρέπει στον εαυτό του είναι το ιδιωτικό αεροπλάνο του.

Και αν και δεν ξέρει τι έχει, δεν σκοπεύει να αφήσει τα πάντα στους απογόνους τους. Τουλάχιστον όχι περισσότερα από μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, καθώς οι υπόλοιπες δεκάδες δισ. δολάρια θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι να περάσει η περιουσία στα χέρια του γιου, θα πρέπει να περιμένει, διότι ο «γέρος» Μπάφετ δεν λέει να το βάλει κάτω.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...