Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Aphrodisiac! Η Ελευθερία Ελευθερίου νικήτρια για τη Eurovision 2012

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, κριτική επιτροπή και κοινό επέλεξαν την νεαρή τραγουδίστρια Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι των Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenstrοm κα Dajana Lοοf να αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στην 57η Eurovision, τον Μάιο, στο Αζερμπαϊτζάν!

Μετά την εμφάνιση της Marinova, η κ. Κοζάκου ανακοίνωσε το αποτέλεσμα με το νικητήριο τραγούδι.

Η Ελευθερία Ελευθερίου στις δηλώσεις της πριν τραγουδήσει για δεύτερη φορά το «Aphrodisiac», φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε τη δισκογραφική της εταιρεία τη Universal και την ΕΡΤ «που φέτος έδωσε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να διαγωνιστούν».

Ο εθνικός τελικός της χώρας μας ανέδειξε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον 57ο Διαγωνισμό Τραγουδιού που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ελευθερία Ελευθερίου με το «Aphrodisiac».

Τέσσερα τραγούδια ερμηνευμένα από ισάριθμα καλλιτεχνικά σχήματα διεκδικούν τις ψήφους τόσο του τηλεοπτικού κοινού, όσο και αυτές της κριτικής επιτροπής, καθώς η απόφαση μοιράζεται από κοινού (50% για τις ψήφους του κοινού και 50% για εκείνες της κριτικής επιτροπής). Την ελληνική επιτροπή απαρτίζουν οι:

- Μαρίνα Λαχανά, διευθύντρια προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας
- Ανδρέας Πυλαρινός, αρχιμουσικός
- Μιχάλης Τσαουσόπουλος, γενικός διευθυντής «Athens Radio DJ» , «Rock FM» και «Λάμψη FM»
- Τάσος Τρύφωνος, διευθυντής Love Radio 97,5 FM
- Φωτεινή Γιαννουλάτου, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ Α.Ε.

Πρώτη εμφανίστηκε η Dora με το «Baby I’m Yours» σε μουσική Ηλία Πανταζόπουλου και Franc και σε στίχους Νεκτάριου Τυράκη. Ακολούθησαν οι Cassiopeia με το «Killer Bee» σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους Λεωνίδα Χατζάρα. Τρίτο παρουσιάστηκε το τραγούδι «No Parking», σε ερμηνεία Velvet Fire, μουσική και στίχους George Samuelson και Λεωνίδα Χατζάρα. Τελευταία εμφανίστηκε στη σκηνή του ελληνικού τελικού η Ελευθερία Ελευθερίου που ερμήνευσε το «Aphrodisiac» σε μουσική Δημήτρη Στάσσου και στίχους Mikaela Stenstrom και Dajana Loof.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...