Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Συλλήψεις για φοροδιαφυγή σε Αιγάλεω και Καλαμάτα

Για φοροδιαφυγή και μη έκδοση αποδείξεων πώλησης πετρελαίου θέρμανσης, κατηγορείται 69χρονος διαχειριστής εταιρείας πετρελαιοειδών στο Αιγάλεω Αττικής, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Αιγάλεω Αττικής, στην οποία διαχειριστής είναι ο 69χρονος, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις πώλησης πετρελαίου θέρμανσης ποσότητας 4.750 λίτρων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4.800 ευρώ.

Σε βάρος του 69χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τουλάχιστον τρεις (3) συναλλαγές που υπερβαίνουν σε αξία τα πεντακόσια (500) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 Και στην Καλαμάτα

 Από αστυνομικούς της Ασφάλειας συνελήφθη χθες έμπορος, ιδιοκτήτρια δύο καταστημάτων σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας, επειδή δεν υπέβαλε δήλωση ΦΠΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Ελευθερίας Καλαμάτας", το ποσό του ΦΠΑ δεν ξεπερνά τις 14.000 ευρώ, ενώ η εντολή για τη σύλληψη δόθηκε απ' ευθείας από τον οικονομικό εισαγγελέα Αθηνών.

Μετά τη σύλληψή της η έμπορος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σήμερα θα δικαστεί. Ουσιαστικά, τέθηκαν για πρώτη φορά σε ισχύ ο νόμος και η εγκύκλιος σχετικά με τη μη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ. Στόχος του νομοθέτη είναι να αποτρέψει τη δημιουργία νέων ληξιπροθέσμων οφειλών.

 Ετσι, μετά την υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και τη σχετική διασταύρωση στοιχείων, ο οικονομικός εισαγγελέας παραλαμβάνει μια λίστα με τα ονόματα όσων δεν υπέβαλαν δήλωση και ασκεί διώξεις. Ενημερώνει άμεσα τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και εκείνοι συλλαμβάνουν τους παραβάτες. 

Δικηγορικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται επιχειρηματίας για τόσο μικρό ποσό οφειλής και εκτιμούν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...