Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Έντονες αντιδράσεις μετά τις αποκαλύψεις Προβόπουλου

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλου, στην εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα του 2009.  
 
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για τη «δημιουργία αρνητικής εικόνας, τη διάλυση κάθε ίχνους εμπιστοσύνης προς τη χώρα, το «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009 και την προσφυγή στο ΔΝΤ», όπως και «για την πολιτική απάτη του «λεφτά υπάρχουν», που έστησε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ανέφερε από το βήμα της Βουλής:«Δεν μπορούμε να συγκαλύπτουμε. Αν ήξεραν και δεν έκαναν τίποτε, η θέση τους είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Π. Σκουρλέτης, ο οποίος τόνισε ότι η κατάθεση του κ. Προβόπουλου, «αποτελεί μια ακόμα μαρτυρία που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ηγεσίες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ γνώριζαν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

«Ο μεν κ. Παπανδρέου κορόιδεψε τον ελληνικό λαό υφαρπάζοντας την ψήφο του, ενώ είχε ήδη δρομολογήσει το ερχομό του ΔΝΤ η δε απόδραση του κ. Καραμανλή φαντάζει ως πταίσμα μπροστά στην εγκληματική και ολόψυχη στήριξη του μνημονίου από τον Αντώνη Σαμαρά», πρόσθεσε.

Τέλος, ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, είπε: «Οι αλληλοκατηγορίες ΝΔ και Βενιζέλου, αυτή τη φορά με αφορμή την ομολογία του κ. Προβόπουλου ότι και τα δύο κόμματα ήσαν ενήμερα για τη δραματική κατάσταση της οικονομίας το 2009, ουδεμία σημασία έχουν όταν και οι δύο έχουν συνυπογράψει το Μνημόνιο 2 και είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας, αλλά και για τα μέτρα που έρχονται» και πρόσθεσε ότι «βλάπτουν και οι δύο το ίδιο τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...