Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Στον αέρα οι απολυμένοι της Coca Cola 3E στην Πάτρα

The Coca-Cola logo is an example of a widely-r...
Image via Wikipedia
Εγκληματικές είναι πλέον οι ευθύνες της Κυβέρνησης και ειδικά των 2 αρμοδίων Υπουργών, για την κατάσταση που έχουν περιέλθει πλέον οι Έλληνες εργαζόμενοι και ειδικά οι απασχολούμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία.

Τελευταίο χαρακτηριστικό επίτευγμα της αποδιοργανωμένης Κυβέρνησης Παπανδρέου – Παπαδήμου είναι οι τελευταίες απολύσεις εργαζομένων από τη γραμμή παραγωγής της Coca Cola3E σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημαίνει μάλιστα σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος: «Η πλήρης αποτυχία των Κυβερνητικών παραγόντων για διασφάλιση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα καθώς και η παροχή αναπτυξιακών κινήτρων για τις επιχειρήσεις έχει πλέον ονοματεπώνυμο».

Στην ίδια ερώτηση, μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, τόνισε, πως : «Η απόφαση για κλείσιμο της γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της Πάτρας, προσθέτει ακόμα ένα γκρίζο σύννεφο στον ουρανό της ύφεσης και αποβιομηχάνισης, που δυστυχώς, εν μέσω κρίσης ταλανίζει την περιοχή της Αχαΐας.»

Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν όλα τα παραπάνω ο Αχαιός Βουλευτής της ΝΔ, ζήτησε αρχικά μέσω της σχετικής ερώτησης του που κατατέθηκε στη Βουλή, να απαντήσουν άμεσα οι αρμόδιοι Υπουργοί, αν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την απόλυση τόσων εργαζομένων και το κλείσιμο 2 γραμμών παραγωγής της εν λόγω εταιρείας. Ακολούθως, ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, κάλεσε τους Υπουργούς να εξηγήσουν επίσης το συντομότερο δυνατόν ποια μέτρα σκοπεύουν να πάρουν για την τόνωση της τοπικής οικονομίας που τόσο βάρβαρα πλήττεται.

Ο κ. Νικολόπουλος θεωρεί αυτονόητο να δοθούν απαντήσεις σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να πιέσει την ιδιοκτησία της εταιρείας για επαναπρόσληψη των εργαζομένων.

Απάντηση ζητούν κατά την εκτίμηση του Βουλευτή ερωτήματα όπως το αν σκοπεύει το Υπουργείο να δώσει αναπτυξιακά κίνητρα στην εταιρεία για την περαιτέρω βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών της και φυσικά πως σκοπεύουν να στηρίξουν τους απολυμένους εργαζόμενους.

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κ. Νικολόπουλος ζήτησε εξηγήσεις για το αν έχει γίνει μελέτη για αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης για τους χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας.

Επιτέλους η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί, πρέπει να αποφασίσουν να συνεργαστούν έστω και για μια φορά σοβαρά, χωρίς να έχουν το μυαλό τους στις εσωκομματικές ίντριγκες και να μας καταθέσουν συγκεκριμένα μέτρα που θα λάβουν για την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, για να μπορεί να υπάρχει ελπίδα απορρόφησης και των ανέργων πλέον απολυμένων της Coca Cola – 3E.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...