Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Με επίθεση στην Αριστερά ο Σαμαράς ξεκίνησε την καμπάνια για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ

Την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία η οποία θα προχωρήσει και στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η χώρα υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, θέλοντας να κλείσει τη συζήτηση για πιθανή συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.\\
 
Κατά την ομιλία του στην συζήτηση για τα συνταξιοδοτικά και τις άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην Αριστερά σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Ο κ, Σαμαράς ΔΕΝ κατάφερε να πείσει ότι αποκλείει τη συγκυβέρνηση και η επίθεση στην Αριστερά που εξαπέλυσε αμέσως μετά το επιβεβαίωσε.

«Πρώτα απ' όλα, διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο κ. Σαμαράς  και άχισε τον "εξάψαλμο" στην Αριστερά η οποία, όπως είπε, «νομίζει ότι η ίδια είναι υπεράνω κριτικής και η οποία καταγγέλλει τα πάντα, χωρίς ποτέ να προτείνει τίποτε».

«Η γενική καταγγελία δεν είναι πολιτική. Είναι εμμονή. Και στην περίπτωσή μας είναι και πολύ υποκριτική εμμονή. Διότι, αν η Αριστερά ψάχνει κακούς για να καταγγείλει, καλό θα είναι να κοιτάξει και λίγο στον καθρέφτη της» συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας πως τα κόμματα της Αριστεράς στήριξαν καταστάσεις «νοσηρές» και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, έδιωξαν επιχειρήσεις από την Ελλάδα και «μαζί με το ΠΑΣΟΚ βάλθηκαν να διώξουν τους Κινέζους από τον Πειραιά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε ακόμη μήνυμα προς τους διαγραφέντες βουλευτές, υπεραμυνόμενος της επιλογής του να στηρίξει την νέα δανειακή σύμβαση. Επισήμανε συγκεκριμένα ότι η σημερινή συγκυρία είναι «εντελώς διαφορετική» από το Μάιο του 2010 και ότι με το δεύτερο μνημόνιο κουρεύεται το χρέος, επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής, κόβονται τα επιτόκια και οι τόκοι των επομένων ετών και απομακρύνεται η χρεοκοπία και η εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους εταίρους της.

«Πολιτική δεν είναι να λες τα ίδια συνεχώς, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι είχες δίκιο. Δεν είναι μετά Χριστόν προφήτης ο πολιτικός. Ούτε είναι Κασσάνδρα ο πολιτικός. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Σημασία δεν έχει μόνον η πολιτική πρόβλεψη. Σημασία έχει, κυρίως, η πολιτική παρέμβαση», πρόσθεσε.
Απηύθυνε τέλος πρόσκληση να κλείσει με τη σημερινή ψηφοφορία οριστικά το «θλιβερό κεφάλαιο των τελευταίων δυόμιση ετών» και να ανοίξει, όπως είπε, «ο δρόμος για τη λαϊκή ετυμηγορία με τις εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...