Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Στη φυλακή παραμένει ο τέως πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ, Δ. Καπράνος

Στην φυλακή θα παραμείνει ο τέως πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεως Εργαζομένων στον Τύπο (ΤΣΠΕΑΘ) Δημήτρης Καπράνος, κατηγορούμενος στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, μετά την άρνηση του Συμβουλίου Εφετών να δεχθεί την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε.

Ο δημοσιογράφος κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Νοέμβριο, για την υπόθεση της αγοράς τον Ιούλιο του 2006 από το ΤΣΠΕΑΘ, δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από πολύωρη απολογία ενώπιον του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή Γιώργου Λέκκα για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας.

Με την προσφυγή του ο Δημήτρης Καπράνος ζητούσε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων, αίτημα που δεν έκανε δεκτό στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Καραγιάννης.

Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του δημοσιογράφου περιλαμβάνονται στοιχεία που προέκυψαν στην πορεία της ανάκρισης, που τον συνδέουν με εμβάσματα ύψους 1,887 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του και φέρονται να εμβάστηκαν αμέσως μετά την αγορά του επίμαχου ομολόγου. Από την άρση τραπεζικού απορρήτου και την διαβίβαση στο Εφετείο ογκωδέστατου φακέλου με στοιχεία από την Ελβετία, φαίνεται να προκύπτει ότι στο όνομα του Δημήτρη Καπράνου εμβάστηκαν, λίγες μόλις μέρες μετά την αγορά του ομολόγου, ποσά ύψους 1,887 εκ. ευρώ σε λογαριασμούς που διατηρούσε στις τράπεζες HSBC Λονδίνου, Midland Πειραιά και Vontobel Γενεύης. Τα επίμαχα ποσά φαίνεται να ακολούθησαν διαδρομή με αφετηρία πρόσωπο που σχετίζεται με την χρηματιστηριακή εταιρία ΤΡΩΥΛΟΣ, που ενεπλάκη στην αγορά του ομολόγου, προς άλλο πρόσωπο, φίλο του Καπράνου και πρώην πρόεδρο κρατικού Νοσοκομείου και από αυτόν στον δημοσιογράφο.

Ο Δ. Καπράνος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως το ποσό που εντοπίστηκε προέρχεται από πώληση περιουσιακών του στοιχείων, τίτλους εφημερίδων και περιοδικών και πως επρόκειτο να ηγηθεί εκδοτικού συγκροτήματος που οργάνωναν τα δύο πρόσωπα που εμπλέκονται στην διαδρομή των εμβασμάτων.

Τονίζει επίσης πως το επίδικο δομημένο ομόλογο όχι μόνο δεν προκάλεσε ζημιά στο Ταμείο αλλά πωλήθηκε σε τιμή λίγο μεγαλύτερη από αυτήν που αγοράστηκε.

Από το γραφείο του κ. Λέκκα πρόκειται τις επόμενες μέρες να περάσουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρίας ΤΡΩΥΛΟΣ, οι οποίοι έχουν κληθεί σε απολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...