Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

10 Κόλπα για να αποκτήσετε "μέση - δακτυλίδι"

Μπορεί η ώρα για τα μαγιό να αργεί ακόμη, τώρα όμως είναι η εποχή για να ασχοληθείτε με το σώμα σας, να χάσετε το περιττό λίπος και να αποκτήσετε μια σμιλεμένη σιλουέτα.

Η υγιεινή διατροφή και η αερόβια άσκηση είναι εκείνα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα ψωμάκια γύρω από την κοιλιά σας, λένε οι επιστήμονες. Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, όσοι έκαναν τακτικά τζόκινγκ τα πρωινά μείωσαν το λίπος της κοιλιάς τους πολύ περισσότερο από εκείνους που επισκέπτονταν συχνά το γυμναστήριο για βάρη και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Αυτό συμβαίνει διότι, μπορεί οι ασκήσεις κοιλιακών και τα βάρη να ενδυναμώνουν τους μυς του σώματος, δεν συμβάλλουν όμως στην αύξηση του μεταβολισμού, ώστε να χαθεί λίπος.

Ακολουθώντας τους δέκα κανόνες που περιγράφουμε θα δείτε άμεσα αποτελέσματα και, μάλιστα, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλετε εξουθενωτικές προσπάθειες. Φερθείτε έξυπνα, λοιπόν, και... νικήστε τη μεζούρα.

1. Αυξήστε τους ρυθμούς της άσκησης
Κάθε μορφή άσκησης θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος γιατί θα αυξήσει τον μεταβολισμό σας, όμως αν θέλετε να επικεντρώσετε την προσπάθειά σας στην κοιλιά, τότε πρέπει να προτιμήσετε την αερόβια άσκηση. Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, όταν προσπαθείτε έντονα να ακολουθήσετε τα βήματα του αερόμπικ τότε απελευθερώνεται στο σώμα σας εκείνη η ορμόνη που βοηθά στο κάψιμο του λίπους, το οποίο συσσωρεύεται γύρω από την κοιλιά. Επιπλέον, όσο πιο γυμνασμένες είστε τόσο περισσότερο θα πρέπει να αυξήσετε τον ρυθμό άσκησης που ακολουθείτε.

2. Εμπιστευτείτε τις δονήσεις
Αν η σκληρή άσκηση δεν είναι… του τύπου σας, τότε βρείτε το κοντινότερο σε εσάς γυμναστήριο που διαθέτει Power Plate και κλείστε ραντεβού. Σύμφωνα με έρευνες, οι δονήσεις προκαλούν σχεδόν διπλάσια απώλεια λίπους, ειδικά αν συνδυαστούν με τις ανάλογες ασκήσεις.

3. Χαμηλώστε τα φώτα το βράδυ
Η αυξημένη έκκριση ορμονών όπως η κορτιζόλη, ειδικά τις βραδινές ώρες, μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους στο σώμα. Γι’ αυτό χαμηλώστε τα φώτα και σταματήστε να δουλεύετε στον υπολογιστή σας τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσετε για ύπνο. Ετσι ο οργανισμός σας θα πάρει το μήνυμα, θα σταματήσει να στρεσάρεται και δεν θα παράγει την ορμόνη που, ούτως ή άλλως, θα έπρεπε να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα μόνον τις πρωινές ώρες. Επιπλέον, κλείνοντας τα φώτα και τον υπολογιστή θα βοηθήσετε στον εαυτό σας να κοιμηθεί καλύτερα.

4. Κοιμηθείτε νωρίς
Οσοι κοιμούνται πέντε με έξι ώρες κάθε βράδυ είναι κατά μέσο όρο πιο γεμάτοι από όσους καταφέρνουν να κοιμούνται για επτά με οκτώ ώρες, λένε οι ειδικοί. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το πιθανότερο είναι η έλλειψη ύπνου να προκαλεί αύξηση της πείνας και μείωση των επιπέδων της λεπτίνης, της ορμόνης εκείνης που μας βοηθά να παραμένουμε αδύνατοι. Επιπλέον, όσοι μένουν ξύπνιοι ώς αργά φαίνεται ότι αναζητούν γλυκά και υδατάνθρακες, ώστε να ανακουφίσουν την κούρασή τους, επιβαρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τον οργανισμό τους με έξτρα θερμίδες.

5. Πιείτε λίγο ξίδι
Σύμφωνα με Γιαπωνέζους ερευνητές, οι υπέρβαροι που καταναλώνουν δύο κουταλιές της σούπας ξίδι την ημέρα καταφέρνουν να χάσουν 5% περισσότερο λίπος από την κοιλιά τους. Οι επιστήμονες εξηγούν πως αυτό συμβαίνει διότι το οξικό οξύ πυροδοτεί το ήπαρ να κάψει το λίπος. Ομως ποιος μπορεί να πιει μια κουταλιά ξίδι; Ο πιο... γευστικός τρόπος για να τα καταφέρετε, είναι να διαλύσετε μια κουταλιά μηλόξιδου σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό. Πιείτε το πριν από κάθε γεύμα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

6. Ρυθμίστε τις ορμόνες
Η εμμηνόπαυση είναι βασική αιτία για την απότομη αύξηση του βάρους, γι’ αυτό και μια ειδική θεραπεία ελέγχου των ορμονών μπορεί να παίξει καθοριστική σημασία. Τα οιστρογόνα ενισχύουν την εναπόθεση λίπους γύρω από τους μηρούς και τους γλουτούς, όμως όταν τα επίπεδά τους στον οργανισμό πέφτουν, τότε το λίπος «κατευθύνεται» προς την κοιλιά.

7. Καταναλώστε γιαούρτι
Οσο περισσότερο γιαούρτι προσθέσετε στο καθημερινό μενού σας τόσο πιο πολύ λίπος θα κάψετε από την περιοχή της κοιλιάς, διατείνονται οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί. Το ασβέστιο που περιέχουν τα γαλακτοκομικά, και ειδικά το γιαούρτι, βοηθά στο κάψιμο του λίπους, ενώ προσθέτοντας στο μπολ με το γιαούρτι και δημητριακά ολικής άλεσης ενισχύετε την καλή λειτουργία του οργανισμού.

8. Γνωρίστε το αιθέριο έλαιο μανόλιας
Το στρες είναι βασικός παράγοντας που οδηγεί στην αύξηση του λίπους στον κορμό μας, λένε οι ειδικοί. Το μυστικό, λοιπόν, για έναν υγιή οργανισμό αλλά και για ένα σμιλεμένο κορμί είναι να διώξετε το άγχος από τη ζωή. Εύκολο; Μάλλον όχι, ειδικά τις εποχές που διανύουμε. Αν ό,τι δοκιμάσατε ώς σήμερα απέτυχε, δοκιμάστε μια εναλλακτική λύση. Το απόσταγμα της μανόλιας είναι ιδανικό για να μειώσει τα επίπεδα ινσουλίνης που αυξάνονται μαζί με το στρες. Αναζητήστε, λοιπόν, στα καταστήματα υγιεινής διατροφής ή στις βιολογικές αγορές Μανόλια σε κάψουλες ή σε υγρή μορφή, και κάντε αυτό το όμορφο λουλούδι σύμμαχο ηρεμίας στη ζωή σας.

9. Αυξήστε τη βιταμίνη D στον οργανισμό σας
Αρκούν δεκαπέντε λεπτά στον ήλιο ώστε ο οργανισμός να παράγει τις απαραίτητες ποσότητες βιταμίνης D. Αξίζει, λοιπόν, να κάνετε μια βόλτα στο πάρκο, γιατί έτσι θα νιώσετε καλύτερα και θα αφήσετε τα θετικά συναισθήματα να πλημμυρίσουν τον οργανισμό σας. Παράλληλα, τα υψηλά ποσοστά βιταμίνης D συμβάλλουν και στην απώλεια βάρους.

10. Σταματήστε το κάπνισμα
Είναι ο τρόπος ζωής μας που επηρεάζει το αν θα έχουμε μια γεμάτη, στρουμπουλή κοιλιά ή μια μέση-δαχτυλίδι! Ομως πέραν από τη διατροφή και την άσκηση, εκείνο που καθορίζει τη γραμμή μιας γυναίκας είναι και το κάπνισμα. Σύμφωνα, μάλιστα, με ερευνητές από την Ολλανδία, το τσιγάρο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το βάρος γύρω από την κοιλιά. Ειδικά στις γυναίκες, επηρεάζει τη λειτουργία των οιστρογόνων και αυξάνει τις ανδρικές ορμόνες οδηγώντας το σώμα να... συμπεριφέρεται όπως εκείνο των ανδρών. Μόνο που σε εκείνους λίγη κοιλίτσα είναι γοητευτική, στις γυναίκες όμως;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ/ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...