Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ελλάδα πενθεί.

Τη θλίψη και του πολιτικού κόσμου έχει προκαλέσει ο θάνατος του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού Θόδωρου Αγγελόπουλου, το βράδυ της Τρίτης.

«Ο τραγικός θάνατος του Θόδωρου Αγγελόπουλου, του μέγιστου σκηνοθέτη, του παγκόσμιου κινηματογραφιστή, του γνήσιου δημοκράτη, που περπάτησε συνεπής πάντα τους δρόμους της αριστεράς, μας γεμίζει θλίψη, οδύνη. Η Ελλάδα πενθεί. Στεκόμαστε όλοι δίπλα στους οικείους του», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.


«Από χθες το βράδυ η Ελλάδα έγινε πιο φτωχή μετά τον ανεπάντεχο θάνατο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Ενός διεθνούς φήμης Έλληνα δημιουργού που με το έργο του τίμησε την πατρίδα μας στα πέρατα του κόσμου. Δημιουργικός και πρωτοπόρος έφτιαξε σχολή σκέψης για το σύγχρονο κινηματογράφο.
»Ποιητής των κινηματογραφικών εικόνων και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και κοινωνικής πραγματικότητας, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος υπήρξε χωρίς αμφιβολία, ο Έλληνας σκηνοθέτης με τη μεγαλύτερη διεθνή αποδοχή τα τελευταία τριάντα χρόνια, ενώ το έργο του αποτελεί αντικείμενο μελετών και αφιερωμάτων.
»Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», σημειώνει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Τη βαθιά θλίψη της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων για το θάνατο του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη, εκφράζει με γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος του σώματος Γιαννάκης Ομήρου.
«Η απώλεια για τον ελληνικό και τον παγκόσμιο κινηματογράφο είναι τεράστια και δυσαναπλήρωτη», αναφέρει ο κ. Ομήρου σημειώνοντας πως «η καλλιτεχνική δημιουργία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου αναγνωρίστηκε και καταξιώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και οι ταινίες του αποτελούν πολύτιμο κομμάτι της παγκόσμιας δημιουργίας της έβδομης τέχνης».

«Τιμούμε τον σκηνοθέτη, τον εργάτη του πολιτισμού, τον φωτισμένο καλλιτέχνη Θεόδωρο Αγγελόπουλο η προσφορά του οποίου θα αποτελεί παντοτινά πολύτιμη παρακαταθήκη στην τέχνη και τον πολιτισμό», προσθέτει ο πρόεδρος της Βουλής.
Βαθιά θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του κορυφαίου, διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου εκφράζουν επίσης με ανακοινώσεις τους το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

«Έφυγε» απο την ζωή ο διάσημος σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος

ΝΕΚΡΟΣ ο σκηνοθέτης Θ. Αγγελόπουλος

Τι λένε οι γιατροί για τον θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου

Μοιραία η καθυστέρηση των ασθενοφόρων για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο; 

ΒΙΝΤΕΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ: Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ: Το Βλέμμα του Οδυσσέα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ: Ταξίδι στα Κύθηρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...