Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Έλεγε ότι δουλεύει στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών και... τσέπωνε λεφτά για διπλώματα!

Επιτήδειος εξαπάτησε δεκάδες Θεσσαλονικείς, αποσπώντας πάνω από 40 χιλιάδες ευρώ, με το επιχείρημα ότι είχε τον τρόπο να επισπεύσει τις διαδικασίες έκδοσης και ανανέωσης αδειών οδήγησης ή μεταβίβασης οχημάτων από την αρμόδια διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Πρόκειται για 46χρονο, που εμφανίζονταν -ψευδώς- άλλοτε ως υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Θεσσαλονίκης και άλλοτε ως συνεργάτης Σχολών Οδήγησης.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 46χρονος, που συνελήφθη μετά από έρευνες, πλησίαζε τα υποψήφια θύματά του, υπόσχονταν την επιτάχυνση των διαδικασιών για υποθέσεις που τους ενδιέφεραν. Αυτές αφορούσαν -μεταξύ άλλων- στην έκδοση, ανανέωση και επέκταση των αδειών ικανότητας οδήγησης, την μεταβίβαση οχημάτων.

Μ' αυτόν τον τρόπο κατάφερε από τον Ιούνιο του 2010 έως τον περασμένο Αύγουστο να εξαπατήσει 32 άτομα, αποσπώντας ως «γρηγορόσημο» το συνολικό χρηματικό ποσό των 40.320 ευρώ. Δεν αποκλείεται τα θύματά του να είναι περισσότερο, κάτι που θα προκύψει από την περαιτέρω συνέχιση της αστυνομικής έρευνας.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άδειες ικανότητας οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων των θυμάτων, σωρεία αντιγράφων δημοσίων εγγράφων και φωτογραφίες 133 προσώπων.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για «αντιποίηση Αρχής», «απάτη», «υπεξαγωγής εγγράφων» και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...