Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Καρκινοπαθείς χωρίς ασφάλιση μένουν εκτός νοσοκομείων


Το σοβαρό θέμα των καρκινοπαθών που στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης με αποτέλεσμα, ενώ έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, να μένουν εκτός νοσοκομείων, αναδεικνύει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας. 

«Νεαρή γυναίκα, ανασφάλιστη, με διάγνωση καρκίνου μαστού», «Νεαρός άνδρας ανασφάλιστος, με σοβαρό αγγειακό πρόβλημα», «Μητέρα δύο παιδιών, με διάγνωση καρκίνου ωοθηκών». Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά περιστατικά συμπολιτών που βρίσκονται στην αναμονή για να τα αντιμετωπίσουν, καθώς χρειάζεται να πληρώσουν και στο δημόσιο νοσοκομείο, γιατί δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, αναφέρεται στην τοπική ιστοσελίδα thebest.gr.

Η διοίκηση της ΕΙΝΑ ανέδειξε το ζήτημα, η οποία σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, λειτουργούν το Κοινωνικό Ιατρείο, ωστόσο δεν έχουν βρει τη λύση στο να αντιμετωπίζονται αυτά τα περιστατικά στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα πάντα με το thebest.gr, όπως ανέφερε ο Κώστας Γιαννάκενας , Πρόεδρος της ΕΙΝΑ η γυναίκα με καρκίνο μαστού χρειάζεται να αντιμετωπιστεί άμεσα για να σώσει τη ζωή της. «Πώς θα γίνει αυτό αν δεν αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα κάλυψης των ανθρώπων αυτών στο δημόσιο σύστημα υγείας», είπε.

Το πρόβλημα έχουν θέσει οι νοσοκομειακοί γιατροί στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και στη Διοίκηση του ΠΓΝΠ, όπως αναφέρει ο το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑ Γιώργος Γιαννόπουλος, αλλά βρίσκονται στην αναμονή.

Υπήρχε θετική απάντηση στο αίτημα αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι έμπρακτο. Την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, δεδομένου ότι η ανεργία διαρκώς αυξάνεται υπογράμμισε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και ο γραμματέας της ΕΙΝΑ Τάσος Γιακουμής. Επιπλέον, η ΕΙΝΑ, έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα μέλη της να αντιμετωπίζουν περιστατικά ανασφάλιστων και στον χώρο του νοσοκομείου, όπου εργάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...