Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Στήνουν μπλόκα οι αγρότες Αργολίδας

Στους δρόμους ετοιμάζονται να κατέβουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Αργολίδα, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική, με πρώτο θέμα τα νέα φορολογικά μέτρα που προβλέπουν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και τήρηση βιβλίων από τους αγρότες, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται και για το αυξημένο κόστος στα καύσιμα, που έχει ως συνέπεια την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Σε σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών της ΠΑΣΥ στο Μάνεση Αργολίδας, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από την προσεχή Τετάρτη, με μπλόκα στους δρόμους.

Έτσι την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 13:00, έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στην Μιδέα Αργολίδας και εκεί θα καθορίσουν προς τα πού θα κινηθούν και θα στήσουν μπλόκα.

«Η χώρα δεν κόβεται στα δύο. Ούτε στο παρελθόν, έγινε αυτό. Ακόμα και αν κλείσει ένας κόμβος- που εμείς δεν θα τον κλείσουμε-, είναι μια παράκαμψη πέντε χιλιομέτρων» δήλωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Είπε ότι δεν έχουν ζητήσει ακόμα ραντεβού από τους αρχηγούς των κομμάτωνκαι πρόσθεσε: «Θα πάμε σήμερα στον κόμβο, θα συγκροτήσουμε επιτροπές και από κει και πέρα θα δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα άλλα συνδικάτα. Η πρότασή μου είναι να βγουν όλοι στο δρόμο. Οι αγρότες δεν χρειάζονται τίποτε άλλο. Και αν έχουμε μαζί μας συμμάχους εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, άνεργους, πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να κλείσει κανένας δρόμος. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν πήραμε κανένα δάνειο. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα δάνειο, κανένα χρέος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...