Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Στην Ευελπίδων οι 35 συλληφθέντες - Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Δικαστήρια

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί οι 35 συλληφθέντες της κατάληψης του Υπουργείου Εργασίας, όπου θα δικαστούν στο Αυτόφωρο κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές.

Στα δικαστήρια μετέβη και η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από την οποία ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε για λόγους τυπικής διαδικασίας, να μην βρίσκεται στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Παράλληλα, μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και πραγματοποίησαν πορεία προς τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου αυτήν την ώρα γίνεται συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.

Κλειστή αυτή την ώρα η Ευελπίδων από Κ. Τσαλδάρη εώς Μουστοξύδη.

Όλα άρχισαν χθες στις 10.30 το πρωί, όταν 30-40 μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του 8ου ορόφου ζητώντας να συναντηθούν με τον Υπουργό προκειμένου να του εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις δηλώσεις του ότι η κοινωνική ασφάλιση δομήθηκε σε πελατειακές σχέσεις.

Για περισσότερες από δύο ώρες επικράτησε ένταση εντός και εκτός του κτηρίου του υπ. Εργασίας, σημειώθηκαν ζημιές στο εσωτερικό, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και πρχώρησαν σε συλλήψεις Ακόμη διαδηλωτές μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και ένας ηλικιωμένος που αισθάνθηκε δυσφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...