Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Εκαψαν σημαία από νηπιαγωγείο στο Περιστέρι


Πληθαίνουν τα κρούσματα διαρρήξεων και λεηλασιών σε σχολικά συγκροτήματα στην περιοχή της Αττικής αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Εκπαιδευτικοί και μαθητές αντικρίζουν την επομένη τα «κατορθώματα» των εισβολέων, οι οποίοι πολλές φορές έχουν καταστρέψει - κλέψει τη δουλειά της κοινότητας (εκπαιδευτικοί - μαθητές - γονείς) που με κόπο και θυσίες έφεραν σε πέρας αυτές τις εποχές προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική (με όλους τους τρόπους) διαδικασία.

Ένα τέτοιο κρούσμα βανδαλισμού σχολικής μονάδας προστέθηκε πρόσφατα στον Δήμο Περιστερίου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής. Ξημερώματα της Τρίτης 29 Ιανουαρίου, άγνωστοι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του 23ου Νηπιαγωγείου Περιστερίου, κατέβασαν τη σημαία και την έκαψαν.

Άλλα κρούσματα που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό είναι σε Δημοτικά Σχολεία του Περιστερίου και του Αιγάλεω, απ' όπου αφαίρεσαν υπολογιστές, οθόνες τηλεόρασης, προτζέκτορα, ενισχυτές, μικροφωνικές εγκαταστάσεις, ακόμη και χαλκοσωλήνες. Επίσης σε σχολεία της Καστοριάς, του Αγρινίου, στα Χανιά, σε συγκροτήματα στην περιοχή του Βόλου, στη Ζάκυνθο με λεία από υπολογιστές, προτζέκτορες, χαλκό και χρηματικά ποσά μέχρι εργαλειοθήκες και χυμούς από τα κυλικεία!

Οι ληστείες αυτές, που πολλαπλασιάζονται, στερούν από τα σχολεία υλικά απαραίτητα για τη λειτουργία τους και προσθέτουν ένα επιπλέον πρόβλημα στον ήδη φτωχό από τις επιχορηγήσεις προϋπολογισμό τους.

Για την κατάσταση αυτή το ΔΣ του Συλλόγου των εκπαιδευτικών Περιστερίου εκτιμά απαιτείται λήψη άμεσων μέτρων, προτείνοντας στον δήμο την άμεση πρόσληψη μόνιμων φυλάκων και την εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...