Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Στο σφυρί ο Πύργος του Πειραιά


Τη δημοπράτηση του έργου «Ανάπτυξη και αξιοποίηση πέντε ακινήτων του Δήμου Πειραιά μέσω σύμβασης παραχώρησης, χρήσης και εκμετάλλευσης» με προεπιλογή ενέκρινε, με απόφασή του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Στ. Καλογιάννης.

Ειδικότερα πρόκειται για:

- Το ακίνητο του πύργου Πειραιά, συνολικής δομημένης επιφάνειας 32.931 m2, που αναπτύσσεται σε 22 ορόφους και το οποίο είναι ημιτελές.

- Το ακίνητο της πρώην Ράλλειου σχολής, συνολικής δομημένης επιφάνειας 19.327 m2 , που αναπτύσσεται σε πέντε ορόφους και τρία υπόγεια από τα οποία λειτουργούν μόνο το ισόγειο και τα υπόγεια, ενώ οι υπόλοιποι χώροι είναι ημιτελείς.

- Το ακίνητο του κεντρικού Δημαρχείου Πειραιά, συνολικής δομημένης επιφάνειας 6.804 m2 , που αναπτύσσεται σε εννέα ορόφους και τρία υπόγεια.

- Το ακίνητο επί της οδού Ρετσίνα 45-47, με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 10.517 m2 , εντός του οποίου υφίσταται διώροφο διατηρητέο κτίριο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.200 m2.

- Το ακίνητο επί της οδού Θηβών 50 και Φαλήρου, με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 9.890 m2 , εντός του οποίου υφίσταται διώροφο κτίριο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 450 m2.

Με τη σύμβαση θα παραχωρείται η χρήση και εκμετάλλευση των παραπάνω ακινήτων για 40 έτη. Ο παραχωρησιούχος θα αναλάβει την υποχρέωση αποπεράτωσης των ημιτελών κτιρίων, της κατασκευής και του εκσυγχρονισμού των υποδομών και εγκαταστάσεων καθώς και την αποκατάσταση του διατηρητέου κτίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...