Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πυροβολισμοί στην κηδεία του Ν. Ντερτιλή


Σύλληψη 22χρονου για τους πυροβολισμούς

Συνοδεία πυροβολισμών και παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Νικόλαου Ντερτιλή στο Α'Νεκροταφείο.« Ηρωας ο Ντερτιλής», δήλωσε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος αφού τόνισε ότι "ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη" έκανε αναφορά στη σύγχρονη Ελλάδα, λέγοντας πως "το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει, είναι ότι έχει μια παραποιημένη δημοκρατία". Αναφερόμενος στα Μέσα Ενημέρωσης, εξάλλου, δήλωσε : "θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλώ".

Στην κηδεία-εκτός των βουλευτών της Χρυσής Αυγής- παρέστησαν επίσης, ο Κώστας Πλεύρης, ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και ο ναύαρχος εν αποστρατεία Αντώνης Ναξάκης.

Αμέσως μετά την τελετή και έξω από την εκκλησία, νοσταλγοί της Επταετίας φώναξαν τα συνθήματα «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών», «Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή» και «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Την ώρα του ενταφιασμού ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι προήλθαν από αδιευκρίνιστο σημείο.

Μετά την κηδεία συνελήφθη ένας 22χρονος, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται στην Κρατική Ασφάλεια, που διενεργεί έρευνα για τους πυροβολισμούς. Ο 22χρονος συνελήφθη καθώς έφευγε από το νεκροταφείο, γιατί σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν 21 κάλυκες κι ένα πτυσσόμενο στιλέτο.

Ο Ν. Ντερτιλής ήταν επί 37 χρόνια έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, κατά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973.


Τα σχόλια των κομμάτων

"Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και τονίζει: "Αυτό που είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο είναι η συνενοχή της Πολιτείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους".

Για μετατροπή της κηδείας του ισοβίτη χουντικού Νικολάου Ντερτιλή "σε show της ακροδεξιάς, χουντικών σταγονιδίων και νεοναζιστικών στοιχείων, που στις ημέρες μας έχουν βρει καταφύγιο στην Χρυσή Αυγή", κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως "απαράδεκτο", το οποίο "όλος ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει να καταδικάσει". Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι "οι πυροβολισμοί και τα έκτροπα που σημειώθηκαν με την παρουσία βουλευτών της ΧΑ και την στήριξη του Μητροπολίτου και κήρυκα του μίσους Αμβρόσιου, δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν εξαγγείλει, για την ανάγκη αντιμετώπισης του νεοναζισμού και της βίας της ακροδεξιάς".

Σε δική της ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι "η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη - κήρυκα του μίσους -μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα".

"Τον χουντικό δολοφόνο Ντερτιλή προσκύνησαν με την παρουσία τους η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ. Αυτοί, τύπου Ντερτιλή, είναι οι εκφραστές τους, ανάλογες είναι και οι επιδιώξεις τους»" επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ .

Στον αντίποδα, για μη σεβασμό στη μνήμη "ενός παρασημοφορημένου Στρατηγού" κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...