Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μαθητές μουσικών σχολείων διαμαρτυρήθηκαν...μελωδικά!

Με τύμπανα, ντέφια και τη συμπαράσταση γνωστών καλλιτεχνών, εξέφρασαν την Τετάρτη οι μαθητές των μουσικών σχολείων τη διαμαρτυρία τους για τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και τα προβλήματα μεταφοράς και σίτισης των ίδιων.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και συναυλία στην πλατεία Κλαυθμώνος η οποία ξεκίνησε με το σχήμα τζαζ του μουσικού σχολείου της Παλλήνης.

Στη συνέχεια στην εξέδρα ανέβηκαν πολλοί τραγουδιστές και τραγουδοποιοί δηλώνοντας αλληλέγγυοι στους μαθητές με στίχους και μουσική. Ο Κώστας Γανωτής, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιάννης Νικολάου, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Βασίλης Λέκας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης και τα Κίτρινα Ποδήλατα έδωσαν το δικό τους μουσικό "παρών" στη συγκέντρωση των μελλοντικών συνάδελφών τους.

Στην πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Κλαυθμώνος με προορισμό τη Βουλή συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών από μουσικά σχολεία όλης της Ελλάδας. Στην πλατεία Συντάγματος, μαθητές, γονείς και καθηγητές έστρεψαν τα πανό τους προς το κτίριο του κοινοβουλίου φωνάζοντας συνθήματα στον ρυθμό των κρουστών.

"Ζητάμε αποκλειστική δημόσια εκπαίδευση και άμεση κάλυψη των κενών με μόνιμους καθηγητές στα μουσικά σχολεία", έγραφε το πανό που κρατούσαν οι μαθητές του μουσικού σχολείου Ζακύνθου. "Τα μουσικά σχολεία υπηρετούν την τέχνη, δεν είναι στόχος κανενός ερασιτέχνη" ήταν το σύνθημα στο πανό των μαθητών από την Αργολίδα. Οι μαθητές από την Κέρκυρα ζήτησαν "δημόσια δωρεάν μουσική παιδεία". "Αρχισαν τα όργανα, σήκω από τη θέση σου" ήταν το κάλεσμα των μαθητών του μουσικού σχολείου Αλίμου.

"Βρίσκομαι εδώ σήμερα γιατί δεν κάνουμε σωστό μάθημα", δήλωσε στο ΑΜΠΕ η 15χρονη Ηλέκτρα, μαθήτρια του μουσικού σχολείου Πειραιά. "Λόγω της έλλειψης καθηγητών την ώρα των ατομικών μαθημάτων κάνουμε μάθημα τρία και τέσσερα παιδιά μαζί. Δεν μπορείς να διδαχθείς έτσι μουσική. Αλλά δεν είναι μόνο στα μουσικά μαθήματα που έχουμε ελλείψεις. Το σχολείο μας δεν έχει ούτε καθηγητή Φυσικής" προσθέτει.

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων επέδωσαν ψήφισμα στα κόμματα της βουλής (πλην της Χρυσής Αυγής) με το οποίο καταγγέλλουν, ότι σε σύνολο 12.000 κενών ωρών που υπάρχουν σε εβδομαδιαία βάση σε όλη την Ελλάδα, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει μόλις τις 546.

"Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας να μαραζώσουν, δεν θα τα παραδώσουμε αμαχητί στην πολιτική της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, βορά στα κοράκια της ιδιωτικοποίησης, στην πολιτική της ερήμωσης και της καταστροφής", αναφέρουν στο ψήφισμά τους μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου Αλίμου Μιχάλης Κοκκόλης υπογράμμισε την πρόθεση της μουσικής και καλλιτεχνικής κοινότητας της εκπαίδευσης να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της.

"Μπορούμε να σηκώσουμε όλα τα βάρη. Δεν μπορούμε, όμως, να ανεχθούμε περικοπές στη γνώση. Δηλαδή υπάρχουν χρήματα για την βίλα Αμαλία και δεν υπάρχουν για τα σχολεία;" διερωτήθηκε για να υπενθυμίσει ότι επελέγη ως ημέρα διαμαρτυρίας η γιορτή των Τριών Ιεραρχών ώστε να μην χάσουν τα παιδιά μάθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...