Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Θήβα: "Βοηθήστε το 11χρονο παιδί μου"!

Βοηθήστε το παιδί μου!  Σπαρακτική έκκληση προς όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν απευθύνει, μέσω της «Espresso», ο πατέρας του 11χρονου κοριτσιού από τη Θήβα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας και εδώ και οκτώ μήνες περιμένει να περάσει από ειδική επιτροπή προκειμένου να λάβει το επίδομα που δικαιούται. Σήμερα το κοριτσάκι βρίσκεται στο έλεος του Θεού και οι γονείς του, που είναι και οι δύο άνεργοι, δεν έχουν χρήματα ούτε για τα φάρμακά του.

Την ώρα που άλλα παιδάκια παίζουν αμέριμνα με τους φίλους τους, η μικρή Μομινέ, παιδί φτωχής οικογένειας από τη Θήβα, βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι και στερείται ακόμη και τα αυτονόητα. Στο 11χρονο κορίτσι διαγνώστηκε σοβαρή εγκεφαλική παράλυση ενώ ήταν ακόμη ενός έτους. Το μαρτύριό της όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς όλα αυτά τα χρόνια υπέφερε και από επιληπτικές κρίσεις, ενώ μετά βίας μπορεί να μετακινηθεί. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το δράμα της οικογένειας ήρθε να επιτείνει η απόφαση του κράτους να διακόψει πριν από οκτώ μήνες τη μικρή βοήθεια προς την οικογένεια, την οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια χορηγούσε με τη μορφή επιδόματος.

«Κανένας δεν ενδιαφέρεται. Βοηθήστε να βρεθεί μια λύση για το παιδί», λέει με «σπασμένη» από τη συγκίνηση φωνή ο πατέρας της μικρής Μομινέ και συμπληρώνει ότι εδώ και οκτώ μήνες το ΙΚΑ έχει σταματήσει να τους δίνει τα 640 ευρώ που προορίζονταν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της κόρης τους. «Εχω επικοινωνήσει με τους αρμοδίους, έκανα τα χαρτιά μου, αλλά περιμένω οκτώ μήνες. Κατέβηκα τρεις φορές στα κεντρικά στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστεί το παιδί από υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ. Μου είπαν ότι έγινε λάθος, ότι δεν είχαν μαζέψει σε έναν φάκελο όλα τα χαρτιά και μου έκλεισαν ραντεβού, όμως δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει για να αρχίσουμε να παίρνουμε ξανά το εεπίδομα».

Για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η μικρή Μομινέ μίλησε στην «Espresso» και ο Σωτήρης Γκιδίνος, γείτονας της οικογένειας που βοηθάει όσο μπορεί τους γονείς. «Είναι αμαρτία από τον Θεό! Δεν μπορώ να το περιγράψω... Το παιδί πρέπει να πάει στο εξωτερικό για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει» σημειώνει ο κ. Γκιδίνος, καταλήγοντας όμως ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ξαναδοθεί το επίδομα αναπηρίας στην οικογένεια: «Το παιδί χρειάζεται τέσσερις φορές την εβδομάδα φυσιοθεραπεία και ο άνθρωπος δεν μπορεί να πληρώσει. Εκανε δύο μεροκάματα την εβδομάδα. Δεν έχει να πληρώσει ούτε ενοίκιο ούτε ρεύμα ούτε τίποτα. Η Πολιτεία πρέπει να κάνει κάτι. Βοηθήστε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...