Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Την Πέμπτη ο διαγωνισμός για το ΧΥΤΑ Κερατέας - Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις


Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου: «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων στην ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ», στην περιοχή της Κερατέας. 
Η Συντονιστική Επιτροπή Κερατέας αντιτίθεται «στον αναχρονιστικό και παρωχημένο περιφερειακό σχεδιασμό και στη διακήρυξη των 4 μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική, στην πλήρη παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, και στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος από το συγκεντρωτισμό των σύμμικτων απορριμμάτων σε στοχευμένες περιοχές –Κερατέα, Γραμματικό, Φυλή».


Καταδικάζεται η «βίαιη προώθηση του αδιεξόδου περιφερειακού σχεδιασμού ακόμη και μετά από τις εντονότατες κοινωνικές αντιδράσεις και επιστημονικές αντιρρήσεις» και καλούν το δήμο Λαυρεωτικής και όλους τους πολίτες της Αττικής σε διαμαρτυρία έξω από τον ΕΣΔΝΑ, αύριο 24 Ιανουαρίου, καθώς και 29/1 και 5/2, ημέρες των καταθέσεων προσφορών για τις δημοπρατήσεις.
Για «παράνομες δημοπρατήσεις» κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, ο οποίος θα γνωστοποιήσει σύντομα τις νέες προσφυγές εναντίον τους, καθώς και πρωτοβουλίες σε νομικό, πολιτικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα που ανοίγει και πάλι.
Την περασμένη Τρίτη ολοκληρώθηκε η ίδια διαδικασία για την περιοχή του Γραμματικού, με φόντο τις αντιδράσεις κατοίκων και εργαζόμενων της ΠΟΕ – ΟΤΑ έξω από τα γραφεία του ΕΣΔΚΝΑ. Υπεβλήθησαν φάκελοι από 8 διαγωνιζόμενους, από τους οποίους θα επιλεγούν έξι για την δεύτερη φάση.
Στις 29 Ιανουαρίου η διαδικασία θα επαναληφθεί για τα Α. Λιόσια και στις 5 Φεβρουαρίου για τη Φυλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...