Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ξεχάστε τον Τσίπρα που ξέρατε! – Δεν θα σκίσει την δανειακή σύμβαση και θέλει σύμμαχους τις ΗΠΑ!

Εμφανή προσπάθεια αλλαγής της εικόνας του κόμματός του και του ίδιου, επιχειρεί στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσιπρας. Τα όσα είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θυμίζουν σε τίποτα τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με Νομο θα καταργούσε το μνημόνιο. Ούτε τον αδιάλλακτο Τσίπρα και ορκισμένο εχθρό των δυτικών που είχαν βάλει στο μάτι την Ελλάδα.

«Υπάρχει κάτι να φοβηθεί κανείς από την Αριστερά στην Ελλάδα; Με ποιο τρόπο είμαστε ριζοσπαστικοί;», είπε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας, στο πολυπληθές ακροατήριο του Brookings Institution στην Ουάσιγκτον.

Η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική: «Με ποιο τρόπο είμαστε ριζοσπαστικοί; Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα.

Και συνέχισε: «Επιτρέψτε μου να το πω αυτό ξεκάθαρα: ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει αποδοχή ηλίθιων και απάνθρωπων πολιτικών που μας υπαγορεύονται από τούς σημερινούς, αυτοκαταστροφικούς ιθύνοντες της Ευρωζώνης».

«Αυτό που λέμε είναι ότι η συμφωνία αυτή παραβιάζεται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα. Η δανειακή σύμβαση θα γίνει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Αλλά το Μνημόνιο της λιτότητας είναι ήδη νεκρό. Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι δεν είναι δουλειά του ΔΝΤ να προβλέψει τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει.

Απαντήσεις σε ερωτήσεις


- Μπορεί να προσπαθούμε, μερικές φορές με ανορθόδοξο τρόπο, να αλλάξουμε πολλά πράγματα στη χώρα μας, αλλά ανορθόδοξη είναι και η κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα.

- Οι απεργίες, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, είναι μια όψη του νομίσματος. Ίσως, είναι το πιο πρόσφορο μέσον, το πιο δημοκρατικό. Η απάντηση βρίσκεται στην ανάγκη των εργαζομένων να διεκδικήσουν, διότι τους αμφισβητούν βασικά τους δικαιώματα. Κανένας δεν θέλει να χάνει μεροκάματο. Κανένας δεν θέλει χάος. Πρέπει να ψάξουμε τις πολιτικές αιτίες που αντιδρούν οι πολίτες.

- Ο ελληνικός λαός επέδειξε μεγάλη ωριμότητα, μπροστά σε πολιτικές που συνέτριψαν αυτό που ονομάζουμε μεσαία τάξη. Ο βασικός μας εχθρός είναι η λιτότητα που φτωχοποιεί τον μέσο Έλληνα.

- Δεν ζητάμε να μας συμπαθήσουν στο Βερολίνο, τόνισε. Αναζητούμε συμμάχους, αλλά η πολιτική της Γερμανίας είναι καταστροφική. Εδώ (στις ΗΠΑ), μπορούμε να βρούμε συμμάχους για να αποτρέψουμε καταστροφικές πολιτικές.

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα πράξει αν μια μέρα το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «Είμαστε προετοιμασμένοι για σύγκρουση». Υπάρχουν συμφέροντα που διακυβεύονται, αλλά γνωρίζουμε τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, ανέφερε.

- Εκτίμησε επίσης ότι αν η Ελλάδα δεν ήταν στην Ευρωζώνη, κανένας δεν θα ασχολείτο μαζί της. Η Ελλάδα, είπε, αποτελεί το κέντρο αναφοράς, γιατί είναι ένας από τους κρίκους που αποτελούν την αλυσίδα που συνθέτουν την Ευρωζώνη. Η ΕΕ και το ευρώ δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς την Ελλάδα.

- Για το μνημόνιο, είπε ότι όντως είναι ένας μονόδρομος, αλλά στην καταστροφή. Πιστεύουμε ειλικρινώς ότι οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν στην καταστροφή. Το μνημόνιο έχει ήδη αναθεωρηθεί δυο φορές, Όχι γιατί δεν εφαρμόστηκε, αλλά επειδή εφαρμόστηκε.

- Εκτίμησε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές, θα γίνει νέο «κούρεμα». Δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος, είπε.
Τόνισε επίσης, ότι η κ. Μέρκελ θα πρέπει να αποδεχτεί την αποτυχία της πολιτικής της και ανέφερε ότι προσπαθούν να κουκουλώσουν το επόμενο «κούρεμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...