Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Χειρόφρενα σε ολα τα ΜΜΜ-Αποσύρονται και τα τρόλεϊ

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τους δεύτερους να τραβούν χειρόφρενο ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη. Τα τρόλεϊ, που μέχρι πριν από λίγο εκτελούσαν κανονικά τα δρομολόγιά τους, αποσύρονται από τους δρόμους του λεκανοπεδίου.

Οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούν από το πρωί τις προγραμματισμένες τους στάσεις εργασίας (σε ηλεκτρικό και τραμ από 12.00 έως 16.00 - στα λεωφορεία από 11.00 έως 17.00), ωστόσο αναμένονται αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους και μετά τις ώρες λήξεως των στάσεων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο χακί»


 «Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο "χακί" και με ένα νέο "πραξικόπημα" κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του Μέτρο προσπαθώντας με "στρατιωτικού" τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας «οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη 'κινεζοποίηση' τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα».

Σχολιάζοντας την απόφαση επιστράτευσης των απεργών του Μετρό, ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι «οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

«Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικής και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει» καταλήγει στη δήλωσή του.

ΔΗΜΑΡ: «Ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης»


 Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση.

«Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις. Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

ΚΚΕ: «Ωμή πράξη αυταρχισμού η επίταξη»


«Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Καλεί το λαό να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς όπως επισημαίνει «πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία».

ΓΣΕΕ: «Να αποσυρθεί το μέτρο της κυβέρνησης»


Κάλεσμα στην κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της επίταξης και να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εργαζόμενους, ώστε να αναζητηθεί λύση μέσα από διάλογο, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων».




Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...