Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Οι Τουρκοκύπριοι μετέτρεψαν σε κέντρο νεότητας την μονή του Απ. Ανδρέα!

Σε νέα προκλητική ενέργεια προέβησαν το τελευταίο διάστημα οι κατοχικές αρχές καθώς μετέτρεψαν την μονή-σύμβολο του Κυπριακού Ελληνισμού σε...κέντρο νεότητας!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας Νίκο Φαλά, οι λεγόμενες τοπικές αρχές Ριζοκαρπάσου, πήραν το κτηριακό συγκρότημα που ανήκει στη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα για να το μετατρέψουν σε Κέντρο Νεότητας. Όπως ανέφερε στην κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» πρόκειται για ένα μεγάλο κτηριακό συγκρότημα, στο οποίο στεγάζονταν τα γραφεία της Μονής μέχρι και λίγους μήνες μετά την τουρκική εισβολή.

Μάλιστα οι κατοχικές αρχές, προέβησαν σε επεμβάσεις στο κτηριακό συγκρότημα, προκειμένου να εξυπηρετεί τις... ανάγκες της νέας χρήσης του.

«Αυτό έρχεται μετά την αρπαγή του ελαιοτριβείου της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας Ριζοκαρπάσου», δήλωσε ο κ. Φαλάς.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν αυτών η κυπριακή εφημερίδα έκανε λόγο την Κυριακή για μπουλντόζες που μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Φίλωνα στην Καρπασία, μια περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη ως Natura 2000 και για την προστασία της οποίας είχε επέμβει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να εμποδίσει την κατασκευή του «Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κερύνειας».

Στο μεταξύ, το Σάββατο επισκέφθηκε την κατεχόμενη Καρπασία συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, ο Ειδικός Εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Οικονόμο του Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα Παπαζαχαρία καθώς και εκπροσώπους των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της παραβίασης των θρησκευτικών και άλλων ελευθεριών των εγκλωβισμένων καθώς άλλα θέματα. Τη Δευτέρα ο ειδικός Εισηγητής είχε συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας, ενώ αναμένεται να συντάξει σχετική έκθεση για το ζήτημα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...