Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η Τουρκία απαγορεύει στην Ελλάδα να κάνει ασκήσεις στη... Σαμοθράκη

Με ρητή ανακοίνωση η Τουρκία... απαγορεύει στην Ελλάδα να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, επικαλούμενη την Συνθήκη του 1914 και την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.

Έτσι προχώρησε σε έκδοση ναυτικής οδηγίς με την οποία υποστηρίζεται ότι «Η Σαμοθράκη είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνεται σε κανένα σενάριο στρατιωτικής άσκησης».

Όλα αυτά με αφορμή την διακλαδική αποβατική άσκηση ΤΑΜΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ που ξεκίνησε σήμερα και και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 06/04, με την Τετάρτη να είναι η «κρίσιμη» ημέρα, με την απόβαση από τέσσερα αρματαγωγά των ανδρών του 505 Τάγματος Πεζοναυτών.

Σε απάντηση η ελληνική πλευρά εξέδωσε ΝΟΤΑΜ που απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις και όλα δείχνουν ότι όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις η υπόθεση θα τελειώσει εδώ εκτός και αν έχουν πρόσθετες... ανησυχίες στην Άγκυρα. Για την περίπτωση αυτή έχει διαταχθεί αυξημένη ετοιμότητα στις Μοίρες αναχαίτισης στης ΠΑ...

Σήμερα απέπλευσαν τα αρματαγωγά από την Σαλαμίνα, αύριο θα πραγματοποιήσουν βολές στο Πεδίο Βολής Άνδρου και μετά θα πλεύσει προς το Βόλο, όπου θα φορτώσει το Τάγμα για να γίνει η άσκηση τα ξημερώματα της Τετάρτης με την απόβαση του Τάγματος στη Σαμοθράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...