Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Μάνος και Βαλλιανάτος κατεβαίνουν μαζί στις εκλογές

Την κοινή κάθοδό τους στις προσεχείς εκλογές ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της «Δράσης» Στέφανος Μάνος και ο πρόεδρος της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας»Γρηγόρης Βαλλιανάτος.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, παρουσιάστηκαν οι βασικές δεσμεύσεις καθως και οι θέσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Ο συνδυασμός δεσμεύθηκε πως αν οι βουλευτές του κληθούν να συμμετάσχουν σε κυβερνητικές θέσεις θα παραιτηθούν της βουλευτικής τους έδρας, ενώ αν μετεκλογικώς δικαιούται κρατικής επιχορήγησης θα παραιτηθούν για το μέρος της επιχορήγησης που υπερβαίνει τα 0,70 ευρώ ανά ψήφο. Υπενθύμισαν δε πως «σήμερα, κάθε ψήφος αντιστοιχεί σε επιχορήγηση 10 ευρώ».
Οι βασικές θέσεις του συνδυασμού ΔΡΑΣΗΣ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
  • Επιβολή ενιαίας επίπεδης (flat) φορολογίας, με αφορολόγητο όριο τα 5.000 ευρώ, για όλα τα εισοδήματα ανεξαρτήτως πηγής που θα αντιστοιχεί στο ίσης 20% του εισοδήματος (25% για πέρα από 100.000 ευρώ και 30% για πέρα από 300.000 ευρώ).
  • Καθιέρωση Βασικής Εθνικής Σύνταξης 700 ευρώ μηνιαίως για κάθε πολίτη που συμπληρώνει τα 67 χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις (χωρίς κρατήσεις δηλαδή).
  • Κατάργηση κάθε φόρου στην κατοχή ακίνητης περιουσίας με παράλληλη μείωση της κρατικής δαπάνης. Φορολόγηση της υπεραξίας κατά την μεταβίβαση ως εισόδημα και ενιαίο τέλος αποκλειστικώς για την χρηματοδότηση των ΟΤΑ.
  • Μείωση στα εμπόδια απασχόλησης με πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, κατάργηση νομικών περιορισμών στις εργασιακές σχέσεις, πραγματικά ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, περιορισμός των αδικαιολόγητων προνομίων των συνδικαλιστών, και απελευθέρωση αγορών και προϊόντων (ωράρια, διατάξεις και άλλα προσκόμματα).
Τέλος, η πρόταση της Δράσης για την υγεία είναι η χρηματοδότηση της από τη φορολογία με τον πληθυσμό να θεωρείται καθολικά ασφαλισμένος. Τις υπηρεσίες υγείας θα παρέχουν ιατροί και νοσοκομεία που συμβάλλονται με το σύστημα υγείας όπως ακριβώς γίνεται με τα προγράμματα υγείας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.
Οι ευπορότεροι πολίτες συμμετέχουν στη δαπάνη και εφ' όσον επιθυμούν πολυτελέστερες υπηρεσίες (μονόκλινα δωμάτια π.χ.) συνάπτουν πρόσθετη ασφάλιση με ελληνικές ή ξένες ασφαλιστικές εταιρείες. Εργαζόμενοι και εργοδότες απαλλάσσονται από τις κρατήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...