Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Καμία συμφωνία, ακόμη, για τις Καταθέσεις Βουλευτών στην Ελβετία

4 μήνες μετά τις καταγγελίες του ελληνικής καταγωγής Ελβετού Βουλευτή Ι. Ζησιάδη και ακόμα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σχετικά με το πάγιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρχει πλήρη διαφάνεια στις καταθέσεις Βουλευτών στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία.

Αν και ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος είχε ζητήσει ήδη από τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους να εξουσιοδοτήσουν οι βουλευτές την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής προκειμένου να απευθυνθεί προς τις αρμόδιες ελβετικές Αρχές και τις τράπεζες, χρησιμοποιώντας μάλιστα την έκφραση «εδώ και τώρα», βλέπουμε ότι η Κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες.

Ο Υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης απαντώντας στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη όμως, δήλωσε πως δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η διμερής συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η δημοσιοποίηση οποιουδήποτε ονόματος καταθέτη.

Η Δημοκρατική Συμμαχία ήταν η πρώτη που ζήτησε να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία των Βουλευτών στο εξωτερικό με τους Βουλευτές του Κινήματος να έχουν ήδη δώσει σχετική εξουσιοδότηση για να ανοίξουν οι προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί τους οπουδήποτε.

Με την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος να καταβαραθρώνετε καθημερινά θα ελπίζαμε οι Βουλευτές να είχαν την ευαισθησία να δώσουν μόνοι τους τα όποια στοιχεία τους αφορούν, ώστε να μην δημιουργούνται σκιές και ανησυχία στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...