Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ούτε την Παρασκευή εκπομπές και δελτία ειδήσεων στα ιδιωτικά κανάλια - Συνεχίζεται η απεργια

Συνεχίζεται η απεργία των τεχνικών, στάση εργασίας των δημοσιογράφων από τις 6 ως τις το πρωί
Όπως γράψαμε από το μεσημέρι, ούτε την Παρασκευή, θα βγουν στον αέρα εκπομπές και δελτία ειδήσεων στα ιδιωτικά κανάλια, εξαιτίας της νέας απεργίας της ΕΤΙΤΑ.

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης, κάνοντας γνωστό πως κυρήσσει στάση εργασίας από τις 6:00 ως τις 10:00, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα προβληθούν οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές σε τηλεοράσεις και δεν θα γίνουν αντίστοιχα εκπομπές από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.


H  ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ ανέφερε σχετικά:

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ από ώρα 06.00 π.μ. της Παρασκευής 6 Απριλίου έως ώρα 06.00 π.μ. του Σαββάτου 7 Απριλίου 2012 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας
απαιτούμε:
• Να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία. Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και την αξιοπρέπειά μας. Είναι υπόθεση όλων μας, να υψώσουμε ανάστημα, να απελευθερωθούμε από το φόβο, τη μοιρολατρία και να πιστέψουμε στη δύναμή μας.

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

Οι ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ αναφέρουν:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00 την Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην Ε.Ρ.Τ., προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση των συναδέλφων στην Ε.Ρ.Τ. και να αποφασίσουν τις μελλοντικές τους ενέργειες.

Επίσης, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 06.00 π.μ. έως τις 10.00 π.μ. την Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συνεχιζόμενο κύμα απολύσεων και την άρνηση υπογραφής ΣΣΕ. Επίσης, η στάση εργασίας γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συνάδελφους τεχνικούς τηλεόρασης, οι οποίοι απεργούν ζητώντας να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011, που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης, οι οποίοι εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια. Οι συνάδελφοι τεχνικοί ζητούν επίσης να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...