Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Μανώλης Λουκάκης

 Απεβίωσε, χθες το απόγευμα, ο πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών, την περίοδο 1996- 98 και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Λουκάκης, σε ηλικία 75 ετών, «χάνοντας» τη μάχη που έδινε, το τελευταίο διάστημα.

Ο εκλιπών νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, δίνοντας τη μάχη με την επάρατο νόσο σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Μανώλης Λουκάκης ήταν εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής ζωής. Επί σειρά ετών, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεθύμνου, διετέλεσε, επίσης, γενικός γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης και νομάρχης, με σημαντική προσφορά στην αναπτυξιακή πορεία του Ρεθύμνου. Είχε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Μανώλης Λουκάκης γεννήθηκε το 1937 στο Ρέθυμνο. Ήταν έγγαμος και είχε αποφοιτήσει από το τμήμα πολιτικών μηχανικών του ΕΜΠ. Ως φοιτητής το 1960 υπήρξε μέλος της «Δημοκρατικής Νεολαίας», ενώ το 1963 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών της σχολής του. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Διετέλεσε πρώτος γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ρεθύμνου από το 1976 έως το 1981. Από το 1978 έως το 1981 υπήρξε αιρετό μέλος της αντιπροσωπείας του τεχνικού και επαγγελματικού επιμελητηρίου, καθώς και μέλος της διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου Κρήτης.

Το 1982 διορίστηκε νομάρχης Χανιών, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 1985 οπότε ορίστηκε νομάρχης Ηρακλείου. Διετέλεσε γενικός γραμματέας περιφέρειας Κρήτης από το 1987 έως το 1989.

Το 1994 στο τρίτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εξελέγη μέλος της κεντρικής επιτροπής και το 1995 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Ομίλου Γεώργιος Γεννηματάς». Από το 1989 εκλεγόταν συνεχώς ως βουλευτής Ρεθύμνου ως το 2004.





Η κηδεία του θα γίνει, αύριο, Πέμπτη 5 Απριλίου, στις 15.00 το μεσημέρι, από τη Μητρόπολη Ρεθύμνου και η ταφή στο κοιμητήριο Αγίου Κωνσταντίνου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...