Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας

Συνεχίζουν και την Πέμπτη οι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας στον δήμο Αχαρνών τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά του κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη λεωφόρο Θρακομακεδόνων, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη δημιουργία του κέντρου, παρά και τη διαβεβαίωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι παράλληλα με τη διαμόρφωση του χώρου θα υπάρξει ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλο τον Δήμο.

Την Τετάρτη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετέφεραν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα επικρατούν στους χώρους αυτούς, εκφράζοντας φόβο για την υποβάθμιση της περιοχής γύρω από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών ότι η χρήση των εγκαταστάσεων στην Αμυγδαλέζα θα είναι πιλοτική και μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία και άλλων χώρων προσωρινής φιλοξενίας στην υπόλοιπη Ελλάδα και υποστήριξε ότι θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία, καθώς θα προσφέρει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, κατά το διάστημα λειτουργίας τους, στους κατοίκους της περιοχής. Επισήμανε ότι θα υπάρξει και ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...