Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Αντέχει ο αθλητικός τύπος ;

Μπορεί ο αθλητισμός να είναι το τελευταίο προπύργιο ανάπτυξης σε μια χώρα που καταρρέει, αυτό όμως δε σημαίνει πως και αυτός δεν μετρά τις πληγές του στο επίπεδο της ενημέρωσης. Έτσι μετά το κλείσιμο του ΦΙΛΑΘΛΟΥ και το από το -απο στιγμή σε στιγμή- λουκέτο σε ΕΞΕΔΡΑ, οι καμπάνες ηχούν άσχημα και για τον «οπαδικό» Τύπο, όπως καταγράφεται στην αθλητική αγορά.

ΓΑΥΡΟΣ και ΦΩΣ έχουν χάσει μεγάλο μέρος των αναγνωστών τους, ενώ οι πληρωμές παρουσιάζουν καθυστέρηση μερικών μηνών. Στη αθλητική πιάτσα θεωρούν αδύνατη τη λειτουργία και των τριών εντύπων, που στηρίζονται στις επιτυχίες του Ολυμπιακού. Ένα  από τα δυο θα λυγίσει, λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι του αθλητικού κόσμου. Βέβαια, όποιος ρίξει μια ματιά στις κυκλοφορίες των εντύπων, αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, χωρίς να ανατρέξει σε γνώμες των ειδικών του χώρου. Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτά τα μέσα είναι στην πρίζα και ήδη το Φως, η πλέον ιστορική εφημερίδα, έχει απολύσει τους τελευταίους μήνες έξι δημοσιογράφους, ενώ στον ΓΑΥΡΟ οι πληρωμές γίνονται σχεδόν ανά τρίμηνο. Φανταστείτε να μην πήγαινε καλά ο Ολυμπιακός τι θα συνέβαινε σε αυτά τα φύλλα…

Στο πράσινο στρατόπεδο τα πράγματα είναι χειρότερα, αφού ακολουθούν την πορεία του Παναθηναϊκού! Δηλαδή όσο ο Παναθηναϊκός απέχει από τίτλους και επιτυχίες φυσικό και επόμενο είναι οι αναγνώστες να απουσιάζουν. Η ΠΡΑΣΙΝΗ λειτουργεί χάρη στην τρέλα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου πληρώνοντας κανονικά, ενώ οι πωλήσεις πέφτουν συνεχώς.

Το ΝΤΕΡΜΠΥ από τη στιγμή που αποστασιοποιήθηκε ο Τζίγκερ ακολουθεί πορεία υποβιβασμού και μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας χαροπαλεύει με αποτέλεσμα το τέλος του να μην είναι μακριά! Στο ίδιο μοτίβο και οι «οπαδικές» της ΑΕΚ που αφού διασπάστηκαν από μια ΩΡΑ σε δυο ΩΡΕΣ θα λέγε κανείς πως δεν είναι πολλές… οι ώρες τους… Με ελάχιστα μισθολόγια και πιτσιρικάδες προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή ,αλλά ουσιαστικά ζουν το ίδιο δράμα που ζει και η ΑΕΚ η οποία ως γνωστό χαροπαλεύει για την αδειοδότηση στο επόμενο πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι θα είναι το κρίσιμο σημείο για όλους τους εμπλεκόμενους σε πράσινο, κόκκινο και κίτρινο στρατόπεδο, αλλά και για το ανεξάρτητο ΓΚΟΛ του Μπόμπολα. Τον Ιανουάριο διαψεύστηκαν τα σενάρια για το κλείσιμο, όμως κανείς δεν γνωρίζει τις σκέψεις στο Μπομπολέικο για το αθλητικό φύλλο του Ομίλου.

Βέβαια ο Μπόμπολας έχει και το αγκάθι του ΣΕΝΤΡΑ FM που προφανώς του κάθεται στο στομάχι. Αλλιώς δεν εξηγείται η εμμονή του να κλείσει το σταθμό που παραμένει αξιοπρεπής στην ενημέρωση. Έτσι απέλυσε ένα ηχολήπτη, ενώ ετοιμάζεται να απολύσει άλλους 4 τεχνικούς και τρεις δημοσιογράφους!

 Η άλλη ανεξάρτητη ΣΠΟΡΝΤΕΙ αφού απέλυσε αρκετούς προσπαθεί να λειτουργήσει έχοντας πάντα το αβαντάζ του ραδιοφωνικού σταθμού που προμοτάρει με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινή πώληση του εντύπου. Και σε αυτή όμως την εφημερίδα διακρίνει κανείς τη «φτώχεια» της ενημέρωσης σε σχέση με παλιότερα χρόνια. Το πιο σημαντικό σε όλα αυτά είναι σε ποια κατάσταση βρίσκεται το Λογιστήριο του κάθε εντύπου και το άνοιγμα της επιχείρησης. Το ΣΔΟΕ ετοιμάζεται να κάνει εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα φύλλα, πολιτικά και αθλητικά, για να μαζέψει χρήματα, με αποτέλεσμα όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Το καλοκαίρι υπάρχουν δυο μεγάλα αθλητικά γεγονότα που ίσως δώσουν ανάσα σε κάποια φύλλα. Δηλαδή το EURO και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Λέμε ίσως, γιατί για να ανασάνεις, πρέπει έως τότε να ζεις. Θα ζουν όμως έως τότε?

ΠΗΓΗ: enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...