Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το «πορνό της μαμάς» κάνει θραύση στην Αμερική

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει στις ΗΠΑ η Ε. Λ. Τζέιμς, βρετανίδα συγγραφέας που υπηρετεί ένα νέο λογοτεχνικό είδος, το λεγόμενο «πορνό της μαμάς».

Με το πρώτο μυθιστόρημά της στην κορυφή της λίστας με τα μπεστ σέλερ των New York Times, η Ε. Λ. Τζέιμς έγινε διάσημη από την μία ημέρα στην άλλη, στις ΗΠΑ. Ηδη έχει ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος ανάμεσα σε κινηματογραφικές εταιρείες για τα δικαιώματα της ταινίας που θα βασίζεται στο βιβλίο της.

Και όμως, στην πατρίδα της την Βρετανία, όπου άφησε την δουλειά της σε εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών τον Ιανουάριο, για να συγκεντρωθεί απερίσπαστη στη συγγραφή του έργου της, η Τζέιμς είναι σχεδόν άγνωστη. Ο κόσμος εκεί δεν ξέρει καλά καλά ούτε το όνομά της, κάτι που μάλλον θα αλλάξει τώρα που ετοιμάζεται η βρετανική έκδοση.

Μητέρα δύο παιδιών η ίδια, περιγράφει στο βιβλίο της μια σχέση κυριαρχίας-υποταγής ανάμεσα σε μια ντροπαλή φοιτήτρια κολλεγίου και έναν επιτυχημένο επιχειρηματία. Οι ερωτικές σκηνές διακρίνονται από τέτοια ρεαλιστική λεπτομέρεια, που έχουν χαρακτηριστεί σχεδόν πορνογραφικές. Εχουν όμως τεράστια επιτυχία σε ένα κοινό γυναικών, οι οποίες δεν συγκινούνταν μέχρι τώρα από τέτοιου είδους αναγνώσματα.

Η Τζέιμς, που ζει στο δυτικό Λονδίνο, δεν δίνει συνεντεύξεις. Εχει αναθέσει τις δημόσιες σχέσεις στην Βάλερι Χόσκινς, η οποία εκπροσωπεί τον εκδοτικό οίκο της στη Βρετανία.

«Η επιτυχία οφείλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα. Από πολλές απόψεις είναι ένα κλασικό μυθιστόρημα. Είναι κάτι σαν την ωραία και το τέρας, μια ιστορία ευσεβών πόθων που μπορεί να γίνουν πραγματικότητα, και φυσικά υπάρχουν πολλές ερωτικές σκηνές, που περιγράφονται με τρόπο μοναδικό», λέει η Χόσκινς.

ΠΗΓΗ: tovima
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...