Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Μια "Ελλάδα" αήτητη στην Κόστα Ρίκα

 
Η Ελλάδα είναι παντού. Στη μακρινή Κοστα Ρίκα, η ποδοσφαιρική ομάδα Grecia (Ελλάδα στα ισπανικά) που ιδρύθηκε το 1998 από συμπατριώτες μας δίνει τη δική της μάχη για διάκριση.

 Το ποδόσφαιρο σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί τον ιδανικό τρόπο έκφρασης για έναν Έλληνα που δεν επιθυμεί να κόψει το ομφάλιο λώρο με την πατρίδα του.

Στον Παναμά, ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Τσορίγιο είναι Έλληνας. Σε ακόμη μία χώρα της Κεντρικής Αμερικής, την Κόστα Ρίκα το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ  
Η Γκρέσια (σ.σ.Ελλάδα στα ισπανικά) ιδρύθηκε το 1998 από συμπατριώτες μας που θέλησαν να ενισχύσουν σε ότι αφορά τα αθλητικά δρώμενα την πόλη της Αλαχουέλα.

Η «Ελλάδα» αγωνίζεται στην Β΄ κατηγορία ενώ χρώματα της δεν θα μπορούσαν να μην είναι τα γαλανόλευκα.

Έδρα της ομάδας είναι το «Εστάδιο Αλέν Ριτζιόνι» χωρητικότητας 4.000 θέσεων. Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως στο ρόστερ του συλλόγου δεν συναντάμε κανένα ποδοσφαιριστή με καταγωγή από την Ελλάδα.
 
 Οι «Έλληνες» ή «Πούμα» όπως τους αποκαλούν φημίζονται για το φανατικό κοινό τους που δίνει δυναμικό παρών σε κάθε εντός έδρας ματς δημιουργώντας καυτή ατμόσφαιρα.

Οι «Έλληνες της καρδιάς μας» όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τους παίκτες τους οι υποστηρικτές της Grecia, υπόσχονται νέες διακρίσεις θέτοντας ως στόχο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
 
Η Grecia μετέχει στον δεύτερη όμιλο της Β΄ κατηγορίας (Liga de Ascenso) καταλαμβάνοντας την κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Καρμελίτα. Είναι χαρακτηριστικό πως παραμένει αήττητη εντός έδρας.

Δείτε ΕΔΩ ένα video με τον τρόπο που οι φανατικοί οπαδοί της «Ελλάδας» εμψυχώνουν τους παίκτες του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...