Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Στον Εισαγγελέα ο Ισίδωρος Κούβελος και ένας πρώην Ευρωβουλευτής

- Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μετέφερε έμβασμα και δεν κατέθεσε δήλωση πόθεν έσχες ως όφειλε
- 2 υπεύθυνοι οικονομικών σε μικρά κόμματα εντοπίστηκαν με κενά στη δήλωσή τους
- Στη λίστα Βενιζέλου εντοπίστηκαν 24 πρόσωπα πολιτικά και συγγενείς τους για μεταφορές ποσών
- Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα 


Όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Ευάγγελος Αργύρης, ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη για παράβαση του άρθρου 3, που αφορά σε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Θυμίζεται πως ο κ. Κούβελος δεν είχε αναγράψει στη δήλωση πόθεν έσχες την εκποίηση μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το έμβασμα προς το Λονδίνο στις 4-3-2011 και την ύπαρξη του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο κατέληξαν τα χρήματα, στη Μεγάλη Βρετανία, για αγορά ποσοστού πλοίου, όπως έχει δηλώσει ο υπόχρεος.

Αντίστοιχα ο πρώην Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Δημητρακόπουλος παραπέμπεται στον Εισαγγελέα Εφετών γιατί εντοπίστηκε να μεταφέρει έμβασμα στο εξωτερικό και παράλληλα δεν κατέθεσε, ως όφειλε, δήλωση πόθεν έσχες, ως υπόχρεο πολιτικό πρόσωπο. Η Επιτροπή ζήτησε από τον κ. Δημητρακόπουλο να καταθέσει έστω και τώρα, εκπρόθεσμα τη δήλωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο κ. Δημητρακόπουλος προσχώρησε στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Λαβράκι όμως έβγαλε και η περίφημη «Λίστα Βενιζέλου» με τα πολιτικά πρόσωπα που την 3ετία 2009 – 2011 έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά από 100.000 ευρώ και πάνω.

Σύμφωνα με τον Ευ. Αργύρη αφορά σε 24 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι 5 νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές (συγκεκριμένα 3 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές) ενώ οι υπόλοιποι είναι πρώην βουλευτές, συγγενικά πρόσωπα κ.α..

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή αναμένει περαιτέρω εξηγήσεις από έναν εκ των 3 βουλευτών, καθώς εντόπισε κάποια… κενά στη δήλωση του.

Επίσης, μεταξύ των «24» εντοπίστηκαν και 2 υπεύθυνοι οικονομικών μικρών κομμάτων, που πάντως ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι ορκωτοί λογιστές έχουν εκδώσει ήδη πορίσματα για 12 πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία, όπως δήλωσε ο κ. Αργύρης, «δεν προέκυψε πρόβλημα πόθεν έσχες». Η έρευνα για τα υπόλοιπα 12 πρόσωπα, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...