Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η βενζίνη

Ασυγκράτητες πλέον οι τιμές – σε απόγνωση οι καταναλωτές
Δυστυχώς, η θητεία της κ. Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εγκαινιάζεται με ένα αρνητικό ρεκόρ. Όπως αναγράφηκε στο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, πρατήριο καυσίμων στο Τεφέλι Ηρακλείου, ανήρτησε τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη στα 2.048 ευρώ το λίτρο για καύσιμο 100 οκτανίων. Τους τελευταίους μήνες, οι τιμές είναι πραγματικά ασυγκράτητες, αφού κάθε εβδομάδα πλέον παρατηρούνται και νέες αυξήσεις, ενώ δεν διαφαίνεται κανένας σαφής σχεδιασμός για συγκράτηση των τιμών.

Συνεχής άνοδος καταγράφεται και στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το πετρέλαιο diesel πωλείται μέχρι και 1.125 ευρώ το λίτρο.

Η έκρηξη αυτή των τιμών βενζίνης και πετρελαίου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς το αρμόδιο Υπουργείο, ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα συγκράτησης, αλλά και πτώσης των τιμών, καθώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει στους καταναλωτές να αντεπεξέρθουν σε τόσο αυξημένο κόστος.

Ταυτόχρονα ο κ. Αυγενάκης θέτει εκ νέου το ζήτημα της νοθείας στα καύσιμα, αλλά και του λαθρεμπορίου καυσίμων, καθώς το πρόβλημα όχι απλά δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, αλλά καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες, που εντείνουν την δυσπιστία των πολιτών στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...