Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Δύο γιατροί δικάζονται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια θα δικαστούν δύο γιατροί οι οποίοι φέρονται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη.

Η δίκη των γιατρών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου και όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο ένας από τους δύο βαρύνεται και με την κατηγορία της παράβασης του ιατρικού απορρήτου καθώς την ημέρα του θανάτου του έδωσε στη δημοσιότητα προσωπικά του δεδομένα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο γιατροί «από έλλειψη προσοχής την οποία όφειλαν κατά τις περιστάσεις και μπορούσαν να καταβάλουν επέφεραν το θάνατο άλλου...».

Στη δικογραφία περιγράφεται επίσης το ιστορικό της εγχείρησης που αποδείχθηκε μοιραία. Εγινε στις 24 Οκτωβρίου του 2009 καθώς ο ασθενής δημοσιογράφος έπασχε από έμμισχο πολύποδα του παχέως εντέρου.

Οι γιατροί ουσιαστικά κατηγορούνται ότι δεν έλαβαν υπόψη τους το βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό του 77χρονου Νίκου Κακαουνάκη που έπασχε από χρόνια πνευμονολογικά και καρδιακά προβλήματα και προχώρησαν σε επεμβάσεις που μάλιστα κρίθηκαν ανεπιτυχείς αντί να γίνει ενδοσκοπική αφαίρεση του πολύποδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...