Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τραγικές καθυστερήσεις στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων των ΑμεΑ

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Οικονομικών, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης είχε αναδείξει το πρόβλημα ότι για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο δεν έχει δοθεί το 60% των προνοιακών επιδομάτων, με αποτέλεσμα χιλιάδες συμπολίτες μας με αναπηρίες, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν άλλους πόρους, να οδηγούνται στην απόλυτη ανέχεια και εξαθλίωση εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Απαντώντας στον κ. Αυγενάκη, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ. Μπόλαρης αναφέρει πως έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση για την καταβολή του υπολοίπου των προνοιακών επιδομάτων από τους Δήμους. Από την πλευρά του ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, επιβεβαιώνει δηλώνοντας ότι στις 9/11/2011 μεταφέρθηκε επιπλέον ποσό 100.000.000 ευρώ στο λογαριασμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων έναντι των ΚΑΠ των Δήμων για την καταβολή των καθυστερούμενων επιδομάτων. Η κατανομή όμως είναι ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών, από το οποίο ακόμα και σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Αναμένουμε την πλήρη διευθέτηση του θέματος. Δεν μπορεί η Πολιτεία να κωφεύει στις ανάγκες των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Το κοινωνικό κράτος πρέπει να είναι πάντα παρών και όχι μόνο να δείχνει το σκληρό του πρόσωπο με συνεχείς σκληρούς και άδικους φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...