Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Παπαϊωάννου: 2.000 αιτήσεις για το άρθρο 99 από επιχειρήσεις - Θα γίνουν αλλαγές!

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΓΑΒΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99
Έρχονται μεταβολές στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου η κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγές με σκοπό την εξυγίανσή του.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου, επισήμανε ότι η μέχρι σήμερα εφαρμογή του άρθρου 99 έχει οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις, σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων και σε αποφυγή ποινικών ευθυνών.

Στόχος των μεταβολών είναι η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και η διάσωση των θέσεων εργασίας. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο 5-7 σχετικές αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99, ενώ το 2011 ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 2.000.

Μία από τις βασικές αλλαγές αναμένεται να είναι και το αίτημα της Τρόικα, βάσει τπυ οποίου θα πρέπει να εξαιρεθούν οι οφειλές προς το Δημόσιο από τη διαδικασία του άρθρου 99.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα -και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση- νομοσχέδιο για τις εμπορικές εταιρείες. Το νομοσχέδιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, αποσκοπεί στη διάσωση και προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ενώ προβλέπεται για πρώτη φορά ότι εταιρεία που πτωχεύει δεν θα οδηγείται υποχρεωτικά σε λύση, όπως συμβαίνει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...