Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕ TA ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Σε δικαστική διαµάχη βρίσκονται τα τηλεοπτικά κανάλια µε τους ξενοδόχους για την καταβολή αµοιβών για την χρήση τηλεόρασης στα δωµάτια.

Ο Οργανισµός «Τηλεοπτικά ∆ικαιώµατα», που εκπροσωπεί τα τηλεοπτικά κανάλια, δεν έκανε δεκτές τις αµοιβές που πρότεινε το Ξενοδοχειακό Επιµελητήριο Ελλάδος.

Πιο συγκεκριµένα, σε ανακοίνωσή του το ΞΕΕ επισηµαίνει ότι «µετά την επίτευξη συµφωνίας µεταξύ του Ξ.Ε.Ε. και των Οργανισµών Συλλογικής ∆ιαχείρισης Πνευµατικών και Συγγενικών ∆ικαιωµάτων (Α.Ε.Π.Ι., Αθηνά, ∆ιόνυσος, Απόλλων, Ερατώ, Grammo) για τις αµοιβές που οφείλουν να καταβάλουν οι ξενοδόχοι για την χρήση τηλεόρασης στα δωµάτια, το Ξ.Ε.Ε. επεδίωξε τη σύναψη συµφωνίας και µε τον Οργανισµό «Τηλεοπτικά ∆ικαιώµατα», ο οποίος διεκδικεί αµοιβές για τις εκποµπές των µελών του που προβάλλονται µέσω της τηλεόρασης στα δωµάτια των ξενοδοχείων.

Οι προτεινόµενες από το Ξ.Ε.Ε. αµοιβές, παρόλο που το σύνολο πλέον των αµοιβών για τα δικαιώµατα συνιστούν υπέρµετρη επιβάρυνση του λειτουργικού κόστους των ξενοδοχείων, δεν έγιναν αποδεκτές από τον Οργανισµό, εµµένοντας στο υψηλό αµοιβολόγιό του».

Από την πλευρά του Οργανισµού «Τηλεoπτικά ∆ικαιώµατα», ο πρόεδρός του Νικόλαος Αγγελόπουλος, σε επιστολή – απάντηση που έστειλε στον πρόεδρο του ΞΕΕ, Γιώργο Τσακίρη, µεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η επίτευξη συµβιβαστικής λύσης µεταξύ τους δεν είναι εφικτή «λόγω της µεγάλης διάστασης απόψεων ως προς το ύψος του δικαιούµενου από τον Οργανισµό ποσού αµοιβής.

Συνακόλουθα ο Οργανισµός, θα συνεχίσει να διεκδικεί δικαστικά τα ποσά, τα οποία κρίνονται επαρκώς αντικειµενικά και δίκαια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...