Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Λαυρεντιάδης: Θα επιστρέψω στην Proton ένα μέρος από τα λεφτά

Με την υπόσχεση ότι μαζεύει λεφτά για να τα επιστρέψει στην Proton Bank «εμφανίστηκε» σήμερα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος ζήτησε και έλαβε νεα προθεσμία για να απολογηθεί ως τις 18 Ιανουαρίου, από τον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση.

Ο κ. Λαυρεντιάδης ο οποίος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα δάνεια μαϊμού ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία έδωσε η Proton Bank σε εταιρείες φίλων και συνεργατών του στις οποίες είχε πουλήσει ο ίδιος περιουσιακά του στοιχεία, αντεμετωπίζει το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για κακουργηματικές πράξεις οι οποίες επισύρουν πολυτετείς ποινές φυλάκισης. Οι πράξεις αυτές είναι το ξέπλυμα χρήματος, η απάτη και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά υποσχέθηκε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα προτίθεται να επιστρέψει στην Τράπεζα ένα σημαντικό μέρος από τα χρήματα για τα οποία ελέγχεται.

Το ακριβές ποσό δεν έγινε γνωστό, αλλά εικάζεται ότι με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσει να πέσει στα μαλακά, όπως και στην περίπτωση των άλλων 51 εκατομμυρίων που έχει ήδη επιστρέψει πριν λίγους μήνες προκειμένου να μην διωχθεί για το αδίκημα της απιστίας και της υπεξαίρεσης
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...