Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ερχονται μαζικές απολύσεις στο MEGA - Αναταραχή στον ΠΗΓΑΣΟ

Περισσότερες από 200 απολύσεις ζήτησε από την διοίκηση του Mega, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο μέτοχος του καναλιού, Γιώργος Μπόμπολας, με το επιχείρημα ότι αν δεν γίνουν άμεσα περικοπές, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη βιωσιμότητα του σταθμού. 

Στο αίτημα Μπόμπολα, υπήρξε ήδη η πρώτη αντίδραση, από τον διευθυντή ειδήσεων του Mega, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί στο ακέραιο το αίτημα του μεγαλομετόχου. Γι’ αυτό και ο διευθυντής ειδήσεων κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση για 70 περίπου απολύσεις. 

Την ίδια ώρα, καθόλου καλά δεν είναι τα πράγματα ούτε στον Ομιλο ΠΗΓΑΣΟΣ ( όπου ως γνωστόν ο κ.Μπόμπολας είναι ο βασικός μέτοχος). Ο Ομιλος περιλαμβάνει τις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και « GOAL NEWS », τον ραδιοφωνικό σταθμό « SΕΝΤRΑ FM», τα περιοδικά Car & Driver , Elle , Astra & Orama , Harmonia , Chronos oro , Sporty , W , Ιδανικό Σπίτι και ιστοσελίδες.
Το τελευταίο διάστημα, η εργοδοσία επιχειρεί να επιβάλει την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων υπό την απειλή της μείωσης 10% όλων των μισθών, αλλά και απολύσεων, ενώ ήδη το προσωπικό έχει υποστεί σοβαρές μειώσεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα Διοικητικά Συμβούλια των εργατικών σωματείων:
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ και ΠΕΛ, μπροστά στην καταχρηστικά επιχειρούμενη προσπάθεια της εργοδοσίας του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ (εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και « GOAL NEWS », ραδιοφωνικός σταθμός « SΕΝΤR Α FM », περιοδικά Car & Driver , Elle , Astra & Orama , Harmonia , Chronos oro , Sporty , W , Ιδανικό Σπίτι, ιστοσελίδες κτλ.) να επιβάλλει την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων υπό την απειλή της μείωσης 10% όλων των μισθών, αλλά και απολύσεων, καλούν τους συναδέλφους που εργάζονται στα Μέσα Ενημέρωσης του Ομίλου :

Να αντισταθούν σε αυτή την αυταρχική πολιτική.
Να μην υπογράψουν καμία τέτοια «συμφωνία», που καταστρατηγεί βασικά τους δικαιώματα. Χωρίς καν τη δέσμευση της εργοδοσίας ότι δεν θα ακολουθήσουν νέες μειώσεις ή / και νέες απολύσεις, όπως απερίφραστα δήλωσε χθες ο κ. Μπόμπολας.
Να απομονώσουν τα «παπαγαλάκια», που με ψεύτικα ή διαστρεβλωμένα στοιχεία και περίεργες απόψεις υπονομεύουν την ενότητα και τη συλλογική δράση των εργαζομένων με προφανή στόχο να οδηγήσουν τους συναδέλφους εκτός Σωματείων, απολύτως ανυπεράσπιστους και απελπισμένους στο έλεος των εργοδοτικών μεθοδεύσεων.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας καταδικάζουν για μία ακόμη φορά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι παρόντα και αποφασισμένα να παρέμβουν προκειμένου να αποτρέψουν με όλες τις δυνάμεις τους την επιχειρούμενη επιβολή ενός νέου εργασιακού Μεσαίωνα.

Συνάδελφοι, όταν η εργοδοτική επίθεση εκδηλώνεται με τέτοια βιαιότητα, όπλο των εργαζομένων είναι η ενότητα και η αγωνιστικότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...