Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στον «αέρα» λόγω οικονομικής κρίσης το GP της Βαρκελώνης

Deutsch: Logo von Moto GP. English: This is th...
Image via Wikipedia
Η πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ισπανία έχει κάνει την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο προσπάθειας «σπασίματος» του συμβολαίου της πίστας Μοντ Μελό με τη Formula 1. Φυσικά, εάν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε το σιρκουί της Βαρκελώνης θα βγει και εκτός προγράμματος του Moto GP.

«Θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε τη φιλοξενία των GP της F1 και των μοτοσικλετών. Δεν είναι ξεκάθαρο σε μας ότι μπορούμε να τα αντέξουμε οικονομικά στην υπάρχουσα κατάσταση. Δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα επανεξετάσουμε, αλλά σε καιρούς σαν αυτούς πρέπει να κοιτάζουμε πολύ προσεκτικά το πού ξοδεύουμε τα χρήματα», ανέφερε σχετικά ο υπουργός οικονομικών της Καταλονίας, Αντρέου Μας-Κολέγ.


Pedrosa being chased
Φυσικά, με τον Μπέρνι Εκλεστοουν δεν είναι να χαλάς συμφωνίες, γιατί εκεί που… σου χρωστάει, μπορεί να σου πάρει και το «βόδι»! Η καταλανική πίστα έχει συμβόλαιο με την F1 μέχρι το 2016 και οι τοπικοί παράγοντας ότι πρέπει να εξεταστούν όλες τις παραμέτρους έτσι, ώστε να εξακριβωθεί αν το «σπάσιμο» της συμφωνίας δεν θα κοστίσει περισσότερο από τη διοργάνωση του αγώνα.

«Υπάρχουν συμβόλαια που είναι πιο ακριβά για να τα διατηρήσεις απ' ό,τι να τα σπάσεις», δήλωσε σχετικά ο Μας-Κολέγ, για να δώσει με λίγα λόγια την κατάσταση η οποία επικρατεί.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται έπειτα από την εκδήλωση της πρόθεσης από πλευράς της κυβέρνησης της Βαλένθια να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του συμβολαίου της με τον Μπέρνι Εκλεστοουν, προκειμένου να μειώσει το κόστος του δικού της αγώνα… Ετσι όπως πάει, η Ισπανία από δύο αγώνες, ίσως σύντομα να μην έχει κανέναν!
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...