Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Επαιρναν τα λεφτά για το ρεύμα και τα έστελναν στην Ελβετία

Περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ έχουν καταλήξει σε λογαριασμούς Ελβετικών τραπεζών από τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Hellas Power και Energa, αντί να αποδίδονται στη ΔΕΗ και τον ΔΕΣΜΗΕ.

Το πόρισμα του εισαγγελέα επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη είναι καταπέλτης καθώς αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι των εταιρειών εισέπρατταν από τους καταναλωτές τα χρήματα και τα έστελναν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ήδη έχουν δεσμευθεί.

Και ενώ χθες οι δύο εταιρείες διεγράφησαν από τα μητρώα των παρόχων και οι περίπου 200.000 καταναλωτές τους επέστρεψαν στη ΔΕΗ η όλη υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης καθώς προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει η γνωστή από την υπόθεση των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου, Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, μετά από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου.

Από την πλευρά τους πάντως οι δύο καταργημένες εταιρείες που πριν λίγους μήνες μεταβιβάστηκαν σε ένα fund ρωσοαραβικών συμφερόντων με έδρα φορολογικό παράδεισο και χωρίς εκπροσώπηση φυσικού προσώπου επιχειρούν να αντεπιτεθούν με αγωγές που ζητούν από το Ελληνικό δημόσιο (ΔΕΣΜΗΕ, ΡΑΕ κ.λπ.) το ποσό των 340 εκατομμυρίων ευρώ υηπόστηρίζοντας ότι υπήρχαν παρατυπίες, υπερχρεώσεις και στρεβλώσεις.

Για το θέμα, μάλιστα, ο ΔΕΣΜΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αποκρούει τις αιτιάσεις των δύο εταιρειών ότι τους οφείλονται μεγάλα ποσά. Στην ανακοίνωση του ΔΕΣΜΗΕ αναφέρεται πως «οι δύο εταιρείες οφείλουν μεγάλα ποσά. Μέρος των οφειλών τους αναγνωρίζεται από τις εταιρείες αυτές, ενώ άλλο κατά πολύ μικρότερο μέρος αυτών αμφισβητείται από αυτές.»

Σημειώνει μάλιστα ότι «όλοι οι λοιποί ισχυρισμοί των εταιρειών αυτών και η αναφορά αυτών σε αγωγές και μηνύσεις τους κατά του ΔΕΣΜΗΕ και των εκπροσώπων μας στερούνται σοβαρότητα και γι' αυτό δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω σχολιασμού τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...