Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αγοράζουν βίλες στην Πάτμο και πληρώνουν χαράτσια για...μαντριά! (εικόνες)

Σε έναν.. οικονομικό παράδεισο έχει μετατραπεί η Πάτμος καθώς πανάκριβες βίλες , αρχοντικά ακόμα και...πύργοι εμφανίζονται στην Εφορία με αξία μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ και φυσικά οι celebrity ιδιοκτήτες τους πληρώνουν ανάλογους φόρους και χαράτσια της ΔΕΗ μικρότερους ακόμα και από αυτούς που πληρώνουν οι κάτοικοι στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με «Το Έθνος της Κυριακής» άνθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια αγοράζουν όσο όσο τα ακίνητα του νησιού, offshore εταιρίες κλείνουν συμβόλαια που κανείς δεν βλέπει, αρχοντικά αλλάζουν χέρια διαρκώς.

Για πολλούς ίσως να μην είναι γνωστό ότι η Πάτμος είναι σήμερα από τα πιο δημοφιλή νησιά στο διεθνές jet set με δεκάδες πλούσιους να επιθυμούν να αγοράσουν ένα ακίνητο στην περίφημη Χώρα.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στη Χώρα με τα πανάκριβα αρχοντικά η αντικειμενική αξία είναι 960 ευρώ/τ.μ. Ωστόσο, υπάρχει κι ένας συντελεστής παλαιότητας 0,3 με αποτέλεσμα η αξία πάνω στην οποία γίνονται τα συμβόλαια να πέφτει στα 300 ευρώ/τ.μ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο φτωχό Πέραμα η αντικειμενική αξία είναι 650 ευρώ/τ.μ., στο Κερατσίνι 750 ευρώ/τ.μ. και στο Ίλιον μόλις 600 ευρώ/τ.μ.

Έτσι οι ζάμπλουτοι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Πάτμο κάνουν συμβόλαια σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές για την Εφορία τα οποία όμως κοστίζουν 1,2 ή και 3 εκατομμύρια ευρώ. Όμως λένε χαρακτηριστικά, σπίτι 200 τ.μ. και αξίας 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ είχε αντικειμενική αξία 60.000 ευρώ και το οικόπεδο 20.000 ευρώ, συνολικά δηλαδή 80.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...