Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Μαίρη Φαρμάκη: "¨Εκλεισαν" τα πιο φωτεινά μάτια του ελληνικού κινηματογράφου..

Την τελευταία της πνοή άφησε πριν λίγες μέρες η ηθοποιός Μαίρη Φαρμάκη που το ελληνικό κοινό λάτρεψε μέσα από τηλεοπτικές σειρές όπως Οι Πανθέοι και Η Γειτονιά μας.

Η ηθοποιός έχασε την μάχη με τη ζωή στα 63 της χρόνια, βαριά χτυπημένη από την επάρατη νόσο.

Τα ανοιχτόχρωμα φωτεινά μάτια της Μαίρης Φαρμάκη έκλεισαν για πάντα. Η εντυπωσιακή ξανθιά ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από χαρακτηριστικούς ρόλους σε αγαπημένες ταινίες και θρυλικές σειρές της παλιάς, ασπρόμαυρης τηλεόρασης, όπως «Η γειτονιά μας», «Οι Πανθέοι» και «Το ημερολόγιο ενός θυρωρού» έφυγε τόσο διακριτικά, όπως έζησε και τη ζωή της…

Πριν από λίγες μέρες η Μαίρη Φαρμάκη άφησε την τελευταία της πνοή στα 63 της χρόνια, βαριά χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Η ηθοποιός έδωσε τη μάχη της με αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος, αλλά, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε.

Ηταν πολύ δύσκολη και μη αναστρέψιμη η κατάστασή της. Από το πλάι της δεν έλειψε ο σύζυγός της, ο άνθρωπος που της χάρισε την απόλυτη ευτυχία, γι’ αυτό και αποσύρθηκε από τον χώρο τη δεκαετία του ’90 προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Η είδηση του θανάτου της Μαίρης Φαρμάκη δεν πέρασε ούτε καν στα ψιλά των εφημερίδων.

Ισως επειδή σε όλη της τη ζωή υπήρξε αντιστάρ και δεν είχε καμία σχέση με τον κόσμο τον media. Διακριτική πάντα, δεν απασχόλησε ποτέ τις στήλες των εφημερίδων και η ίδια άλλωστε απέφευγε να μιλά, παρά μόνο μέσα από τους ρόλους που αναλάμβανε να διεκπεραιώσει.

Η ηθοποιός, που βγήκε στον καλλιτεχνικό χώρο το ’70, ήταν πραγματικά «Κορίτσι για αφίσα», όπως τιτλοφορείται και η βιντεοταινία που γύρισε το 1985. Ωστόσο, ουδέποτε χρησιμοποίησε την εξωτερική της εμφάνιση. Ηταν σεμνή και ταπεινή και πάντα χαμογελαστή. Ετσι τη θυμούνται οι συνάδελφοί της… Η Μαίρη Φαρμάκη είχε μεγάλη συμμετοχή στον ελληνικό κινηματογράφο. Επαιξε στις ταινίες «Η ταξιτζού», «Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες», «Αγάπησα μια πολυθρόνα», «Το φρούριο των αθανάτων», «Ενα αγόρι αλλιώτικο απ’ τα άλλα», «Η κρεβατομουρμούρα», «Ο Μανωλιός ξαναχτυπά», «Ο τρελοπενηντάρης», «Αιχμάλωτοι του μίσους», «Η Αλίκη δικτάτωρ», «Ο ποδόγυρος», «Και ξανά προς τη δόξα τραβά», «Θανάσης ο αισιόδοξος» κ.ά, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις υπηρετώντας την ελληνική κωμωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...