Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Οι Τούρκοι ξαναγράφουν κινηματογραφικά την Άλωση της Πόλης (βίντεο)

Περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και περίπου τρία χρόνια ξόδεψαν οι Τούρκοι για να κάνουν ταινία την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η ταινία αναμένεται τον Φεβρουάριο και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα προκαλέσει αίσθηση, καθώς εμφανίζει τους Τούρκους ως κυρίαρχους του κόσμου και τους Έλληνες να σκύβουν το κεφάλι.

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας «Χουριέτ» τόσο οι πολεμικές σκηνές του «Άλωση 1453» όσο και οι ερωτικές σκηνές αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση.

Η ταινία φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φαρούκ Ακσόι ενώ ήδη προβάλλεται στα ΜΜΕ της Τουρκίας ως «η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά». Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν περίπου τρία χρόνια και θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το πως ο Σουλτάνος Μωάμεθ Β' ο Πορθητής κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη.

Πέρα όμως από το πολεμικό κομμάτι που αναμένεται να καθηλώσει, βασικό θέμα της ταινίας θα είναι και ο έρωτας του Ουλούμπατλί Χασάν-Ιμπραήμ Τσελικιόλ, του θρυλικού Οθωμανού στρατιώτη που ανέβηκε πρώτος στα τείχη της Πόλης, με την Ερά, την κόρη του Ουρβανού την οποία ερωτεύεται και ο Ιουστιανιάνης, αρχηγός των Γενουατών υπερασπιστών της Πόλης.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2012 σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει ήδη προβληθεί στην Τουρκία. Αναμένουμε να δούμε αν τα εγχώρια τηλεοπτικά κανάλια θα κονταροχτυπηθούν για τα δικαιώματα της ταινίας..

Οι Τούρκοι κατακτητές παρουσιάζονται στην ταινία ως οι κυρίαρχοι του κόσμου, ωστόσο, ο Φαρούκ Ακσόι, παραλείπει να μας δείξει σημαντικές πτυχές της ιστορίας όπως τις λεηλασίες και τις μαζικές σφαγές Ελλήνων. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι οι Έλληνες στρατιώτες εμφανίζονται να σκύβουν το κεφάλι στην τουρκική... υπερδύναμη!

Σημειώνεται ότι το τρέιλερ της ταινίας, το οποίο σύμφωνα με την «Χουριέτ, μέσα σε μια μέρα το παρακολούθησαν 1.670.000 άτομα», κόστισε 600 χιλιάδες δολάρια και γυρίστηκε σε 1,5 μήνα.
 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...