Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Η σύζυγος του πρωθυπουργού ζωγράφισε με παιδιά από τα Χωριά SOS


Κάθε χρόνο, αυτή τη μέρα, πολλά είναι τα πιτσιρίκια που επιλέγουν να περάσουν το κατώφλι του πρωθυπουργού για να πουν τα κάλαντα. Σήμερα όμως στήθηκε μία διαφορετική γιορτή!

Το Μέγαρο Μαξίμου γέμισε από το πρωί με χαρούμενες φωνές μικρών παιδιών αλλά και πολύ χρώμα! Ο Λουκάς Παπαδήμος και η σύζυγός του, Σάννα Ίνγκραμ υποδέχτηκαν τα παιδιά από τα Χωριά SOS.

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού, που είναι ζωγράφος, ζήτησε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν "την Ελλάδα που ονειρεύονται". Βέβαια, όπως είναι φυσικό τα παιδιά αποτύπωσαν στο χαρτί την πολύχρωμη και αισιόδοξη πλευρά της χώρας μας.

"Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ένα υπόδειγμα του πώς η οργανωμένη κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να στηρίξει παιδιά που την χρειάζονται, να τους χαρίσει το χαμόγελο και να τους δώσει πραγματικές ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή", σημείωσε ο πρωθυπουργός.




"Τις μέρες αυτές ας σκεφτούμε όλοι πώς μπορούμε να συμβάλουμε σε μια κοινωνία ενότητας, συνοχής και αλληλεγγύης. Ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση" συνέχισε ο κ.Παπαδήμος.

Τα παιδικά χωριά SOS είναι διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την φροντίδα των παιδιών. Στην χώρα μας το πρώτο χωριό άνοιξε τις πόρτες του το 1982 στη Βάρη. Σήμερα λειτουργούν τρία παιδικά χωριά και τρεις ξενώνες προστασίας και θεραπείας κακοποιημένων βρεφών και νηπίων τα οποία φιλοξενούν συνολικά περισσότερα από 230 παιδιά ηλικίας 4-16 χρονών. Το TLIFE είχε επισκεφτεί πρόσφατα τα χωριά SOS και αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις!

(φωτογραφίες από το flickr.com του Κώστα Αργύρη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...