Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΕΦΡΑΙΜ: Μόνος στο κελί Α2 - Τα πρώτα επισκεπτήρια

Ο Καραμανλής και ο Ρουσσόπουλος ΔΕΝ πήγαν να τον δουν..
Το δεύτερο εικοσιτετράωρο μόνος στο κελί Α2 διανύει ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου.

Οι πρώτοι που τον επισκέφθηκαν χθες στις φυλακές Κορυδαλλού ήταν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος αλλά και οι αδερφές του, οι οποίες του πηγαίνουν καθημερινά φαγητό.

Στο μεταξύ, ικανοποιητικά εξελίσσεται η υγεία του Εφραίμ και το μόνο που απασχολεί τον γιατρό του, ο οποίος τον παρακολουθεί από κοντά, είναι οι αρρυθμίες στο ζάχαρο που συνεχίζονται.

Οι συνήγοροί του αναμένεται τις επόμενες μέρες, αμέσως μετά τις γιορτές, να προσφύγουν στην ανακρίτρια και να ζητήσουν την άρση της προσωρινής κράτησης και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους.

Αυξάνονται οι πιέσεις από τη ρωσική πλευρά

Μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια απέστειλε ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τις ειδήσεις, που καταφθάνουν από την Ελλάδα γύρω από την προφυλάκιση του Εφραίμ και ζητεί, όπως ανέφερε, «από τον Αρχηγό του ελληνικού κράτους να απελευθερώσει από τα δεσμά του τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ».

Την ίδια ώρα, διεθνής επιτροπή κοινωνικών οργανώσεων με την ονομασία «Θα υπερασπιστούμε τον Αθω» ιδρύθηκε ως αποτέλεσμα συνεδρίασης ομάδας πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση του Εφραίμ. Η συνεδρίαση έγινε στο Διεθνές Ίδρυμα Σλαβικών Γραμμάτων και Πολιτισμού και στην Επιτροπή εκτός από το εν λόγω Ίδρυμα συμμετέχουν το Συμβούλιο Ορθοδόξων Κοινωνικών Οργανώσεων, το Ίδρυμα βετεράνων ενόπλων συγκρούσεων «Πίστη και Τιμή», καθώς και άλλες οργανώσεις βετεράνων, το κοινωνικό κίνημα «Πορεία κατά της διαφθοράς», η ρωσική Λέσχη μοτοσυκλετιστών «Νυχτερινοί Λύκοι», γνωστοί για τις συναντήσεις τους με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν και πολλοί άλλοι φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...