Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

36 εκατομμυρία Ευρώ χρωστα το υπ. Παιδείας στους εκπαιδευτές των δημοσίων ΙΕΚ

Ενημέρωση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας στο Λευτέρη Αυγενάκη

Στις «καλένδες» φαίνεται να παραπέμπεται η πληρωμή των οφειλών του κράτους απέναντι στους εκπαιδευτές των δημοσίων ΙΕΚ, όπως διατυπώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, στη γραπτή του ενημέρωση προς το βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη.


Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή, ο κ. Αρβανιτόπουλος σημειώνει ότι «οι εκτιμώμενες οικονομικές υποχρεώσεις του πρώην Ο.Ε.Ε.Κ. προς τους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ ανέρχονται στα 36.091.000 € και για το λόγο αυτό το Υπουργείο Παιδείας αιτήθηκε μεταφορά πιστώσεων ίση με το ποσό των εκτιμώμενων υποχρεώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, η οποία και εγκρίθηκε στις 10-3-2011», τονίζοντας ότι η διάθεση των πιστώσεων αυτών ανέρχεται στο 100% του ποσού.


Συμπληρώνει δε ότι «την Παρασκευή 4-11-2011 πραγματοποιήθηκαν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους εκπαιδευτές των ΙΕΚ» και ότι «οι πληρωμές πραγματοποιούνται για το σύνολο των εκπαιδευτών ανά ΙΕΚ και για την περίοδο οφειλής έως 30-6-2010».
Ωστόσο, τονίζει ότι «για την εξόφληση των υποχρεώσεων που αφορά την περίοδο από 1-10-2010 έως 21-12-2010 προτάθηκε εγγραφή στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας για το οικονομικό έτος 2012 πίστωσης για την πληρωμή της περιόδου αυτής, ενώ οι πληρωμές των εκπαιδευτών από τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και μετά πραγματοποιούνται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (πρώην Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.), νομικό πρόσωπο υπαγόμενο στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...