Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Εθελοντές «κατέλαβαν» το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΠΘΕ, Φίλιος Στάγκος, η αντιπρόεδρος, δημοτική σύμβουλος, Σοφία Ασλανίδου και ο Βασίλης Διαμαντάκης, μέλος του ΔΣ

Εθελοντές «κατέλαβαν» το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης. Η συχνότητα 100,6 του άλλοτε δημοτικού ραδιοφώνου λόγου και τέχνης ανήκει πλέον σε εθελοντικές ομάδες και μεμονωμένα άτομα που θέλουν να προσφέρουν εναλλακτική μουσική και λόγο, ενώ η προσφορά υπερκέρασε τη ζήτηση, όταν έγινε η σχετική πρόσκληση. Καθημερινά από το πρωί και ως τα μεσάνυχτα, τα μικρόφωνα του 100,6 ανοίγουν για νέους και νέες που θέλουν να ακουστεί η φωνή τους στους πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημερώνονται για δραστηριότητες και ομάδες δράσεις που κάνουν ενδιαφέροντα πράγματα στην πόλη και όχι μόνο.

Οσοι είναι μπροστά από τα μικρόφωνα δεν πληρώνονται, ενώ όσοι είναι πίσω από τις κονσόλες του ήχου εργάζονται περισσότερες ώρες από το ωράριό τους -και μάλιστα με χαρά- για να καλύψουν όλες τις ζώνες.

«Η κυρίαρχη φιλοσοφία του συγκεκριμένου εγχειρήματος αισιοδοξεί να δώσει την ευκαιρία στους πολίτες, όλων των ηλικιών, να ανακαλύψουν ταλέντα, ώστε να αναδειχθούν νέες ταυτότητες, είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο. Ελπίζουμε να είναι ένα ραδιόφωνο αγωγής του πολίτη, ένα "παράλληλο σχολείο", σύμφωνα με την έκφραση του Φρίντμαν, όμως πιο δημιουργικό και πιο ανοικτό από το κλασικό», είπε στο «Εθνος» η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης -πρόεδρος είναι ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης-, Σοφία Ασλανίδου.

Εκπαίδευση
Σύμφωνα με την κ. Ασλανίδου, «το όλο εγχείρημα εντάσσεται σε ένα επιστημονικό πεδίο-τάση που ονομάζεται εκπαίδευση των πολιτών με τα ΜΜΕ και στα ΜΜΕ. Αφορά τους πολίτες, αλλά και τους μαθητές των σχολείων από τα οποία ήδη έχουμε μια μεγάλη ανταπόκριση».

Στο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού συμμετέχουν με εκπομπές το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, οι Δήμοι Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά, το Γαλλικό Ινστιτούτο (με επιλογές γαλλικών τραγουδιών), το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι Physics Partizanoi από το Φυσικό τμήμα του ΑΠΘ, η Ενωση Πεζών, η φιλοζωική εταιρεία "Αγάπη", το Βρετανικό Συμβούλιο, το Εργατικό Κέντρο κ.ά.

Υπάρχουν επίσης εκπομπές για το ταγκό, το μιούζικαλ, την όπερα, τη μουσική στον κινηματογράφο, την τζαζ, μια θεολογική εκπομπή, ενώ κάθε Κυριακή πρωί στις 10 ακούγονται "Τα παραμύθια της γιαγιάς και του παππού".

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ/ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...