Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Προσπάθεια συνεννόησης των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ

Άλλοι θα κάνουν πρωτοχρονιά στα χιόνια, οι πιο άτυχοι χωρίς λεφτά, και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα… τηλέφωνα, χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις. Από τη στιγμή που τελείωσε η συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης ένα είναι το αίτημα των μεσαίων στελεχών προς τους κορυφαίους: βρείτε τα! Ο λόγος για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Κώστα Σκανδαλίδη, Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι έδειξαν την έξοδο στον Γιώργο Παπανδρέου. Αλλά δεν έκαναν τον επόμενο βήμα. Τώρα, λοιπόν, τα στελέχη που τους πιστεύουν τους ζητούν το μίνιμουμ. Να συνεννοηθούν ώστε να σταλεί ένα κοινό μήνυμα στον πρόεδρο του κόμματος, πριν από τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου στις 4 Ιανουαρίου. Γιατί, σύμφωνα με κομματικά στελέχη και βουλευτές, αν και τότε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανοίξει τα χαρτιά του το κόμμα και η χώρα θα μπουν σε περιπέτειες.

Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί. Γιατί ακολουθεί τις αντοχές των ψηφοφόρων, που από καιρό έχουν αγγίξει το μηδέν. Οι βουλευτές ξέρουν καλά πως αν το ΠΑΣΟΚ πάει στις εκλογές με μεσοβέζικες λύσεις θα καταποντιστεί. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν καθαρές λύσεις και γρήγορα. Και όχι στα λόγια. Γιατί είναι έτοιμοι για πράξεις. Ακόμη και οι κορυφαίοι να επιλέξουν μια ήπια στάση απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου, για τις δικές τους σκοπιμότητες, τον Ιανουάριο θα εκδηλωθεί κίνημα βουλευτών. Που θα ζητήσουν σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα βάλουν εκεί οι ίδιοι θέμα ηγεσίας.

Την ίδια ώρα κομματικά στελέχη θεωρούν «παγίδα» το μεγάλο χρονοδιάγραμμα, εθνικό συμβούλιο στο τέλος του μήνα και συνέδριο περί το χρόνο των εκλογών, που έδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου στην τελευταία συνεδρίαση στην Ιπποκράτους. Θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ θα εγκλωβιστεί στην προστασία της κυβέρνησης, μη μπορώντας να υψώσει τη δική του διαφορετική πρόταση στο δρόμο με τις κάλπες. «Σε μία τέτοια περίπτωση θα διαλυθούμε εκλογικά» προειδοποιούν.

Στο πλαίσιο αυτό «παίζουν» και τα σενάρια διάσπασης. Να αποχωρήσουν κάποια στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να διαχωρίσουν κατ’ ανάγκη τη θέση τους από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Άλλωστε, υπάρχουν ήδη στην περιφέρεια του κόμματος σημαντικά στελέχη, που αναμένουν τις αποφάσεις όσων είναι μέσα, για να κρίνουν το αν θα επιστρέψουν αυτοί, ή αν θα συναντηθούν μαζί τους σε νέα μετερίζια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...