Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος είναι ο Βασίλης Ξενιάδης, που λένε ότι θέλει την ΑΕΚ

Μετά τον Αίαντα Σαλαμίνας, τον Ηρακλή και τον Αγροτικό Αστέρα, ο Βασίλης Ξενιάδης φέρεται να ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΑΕΚ.

Ο Βασίλης Ξενιάδης δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο, καθώς κατά το παρελθόν έχει ασχοληθεί με τα διοικητικά του Αίαντα Σαλαμίνας, ενώ το καλοκαίρι του 2009 προσπάθησε να αγοράσει τον Ηρακλή από τον Αντώνη Ρέμο, χωρίς όμως επιτυχία. Το επόμενο καλοκαίρι ενεπλάκη στα διοικητικά του Αγροτικού Αστέρα, με τον αδερφό του Χαράλαμπο να αναλαμβάνει τελικώς τα διοικητικά ηνία της ομάδας.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας είναι πρόεδρος της εταιρείας «Xeniadis Group», η οποία έχει ποικίλες εμπορικές δραστηριότητες που κυμαίνονται μεταξύ εμπορία αγροτικών προϊόντων, επενδυτική τραπεζική, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, χρηματοδότηση επιχειρήσεων, μεταφορά αλληλογραφίας και σε ορυχεία χρυσού, ενώ έχει στην κατοχή της περισσότερες από 50 εταιρείες ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ιστοσελίδα επιχείρησής του.

Το βιογραφικό του Βασίλη Ξενιάδη, όπως δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα επιχείρησής του:

«Ο Βασίλης Ξενιάδης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά και είναι ένας από τους τρεις ανθρώπους στον κόσμο που κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική. Στη συμπληρωματική προς αυτά τα επιτεύγματα έχει ένα ΜBA. Πριν τη λειτουργία της Global Business Energy έχει εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις μέσα από τις διεθνείς τράπεζες, κληρονομώντας μία διαφορετική εμπειρία στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα. Ο Βασίλειος Ξενιάδης είναι σήμερα πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Xeniadis που κρατάει πάνω από 50 εταιρείες στον κόσμο. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του είναι ποικίλες και κυμαίνονται μεταξύ εμπορία αγροτικών προϊόντων, επενδυτική τραπεζική, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, χρηματοδότηση επιχειρήσεων, μεταφορά αλληλογραφίας και σε ορυχεία χρυσού. Στο ενεργητικό της εταιρείας περιλαμβάνονται διυλιστήρια στη Ρωσία, ναυτικό στόλο από 15 δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών προϊόντων, συμμετοχή σε πολλά προγράμματα για την ενέργεια, την οικοδόμηση.

Η επιχείρηση επικεντρώθηκε σε όλο τον κόσμο με τα προγράμματα Ενέργειας, Ανάπτυξης. Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου είναι στην Αθήνα και τα γραφεία στο εξωτερικό είναι στο Χονγκ Κονγκ, την Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι και την Κίνα.

Ο Βασίλειος Ξενιάδης είναι παντρεμένος, γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...